Gemeente Breda

24jun
Breda lanceert online Forum Haagse Beemden
Vanaf 17 juni kunnen bewoners van de Haagse Beemden een maand lang via www.haagsebeemden.nl/forum online meepraten over belangrijke vraagstukken in hun buurt. Dat gebeurt ook in gesprekken op de weekmarkten (24, 28 en 29 juni) in de Haagse Beemden en bij Kesteren bruist (3 juli). Op basis van de reacties van bewoners worden keuzes gemaakt voor ambities en activiteiten in de periode 2012 - 2014. Deze worden vastgelegd in het Uitvoeringsplan Haagse Beemden.

Online forum

De Gemeente Breda, de drie Bredase woningcorporaties en de wijkraad praten met bewoners uit de Haagse Beemden over winkelvoorzieningen, levensloopbestendigheid, veiligheid, openbare ruimte, jongeren en samenleven. Op het forum en in de live gesprekken kunnen inwoners per buurt in de Haagse Beemden reageren op vragen, oplossingen aandragen voor knelpunten en aangeven welke rol zij hier zelf bij willen spelen.

"Het gaat al veel beter met de wijk, maar er zijn toch nog knelpunten. Uit de wijkmonitor 2010 bleek dat deze in de wijk aandacht verdienen. Met een combinatie van een online forum en gesprekken, mikken we op reacties van jong en oud. Op basis hiervan maken we keuzes voor de toekomst. De middelen die ons ter beschikking staan zijn beperkt, des te belangrijker is het om de juiste speerpunten te bepalen," aldus wethouder wijkontwikkeling Bob Bergkamp.

Uitvoeringsplan Haagse Beemden

Al sinds juni 2009 is in de Haagse Beemden het Wijkimpulsplan (WIP) gestart. Extra aandacht voor de wijk zorgde er bijvoorbeeld voor dat het percentage inbraken in buurtpreventiebuurten werd teruggebracht met 98%.

Partners in deze aanpak zijn de drie Bredase corporaties, bewonersorganisatie BEKOM en de Gemeente Breda. Het plan richt zich op het terugdringen van achteruitgang van delen in de wijk. Centrale thema's zijn leren en opgroeien, integratie en participatie en veiligheid, wonen en woonomgeving. Het Wijkimpulsplan loopt eind 2011 af. De partners in het WIP werken op dit moment aan een uitvoeringsplan, dat de resultaten van het WIP borgt en uitspraken doet over activiteiten en ambities in de periode 2012-1014. Breda, 24 juni 2011