Gemeente Cromstrijen


Veteranen krijgen boeket bloemen

(24-06-2011)

Op vrijdag 24 juni 2011 kregen veteranen die in Klaaswaal of Numansdorp wonen een boeket bloemen met een persoonlijke brief van waarnemend burgemeester Erik van Heijningen. Dit om de waardering en erkenning van het gemeentebestuur voor hun inzet te laten blijken.

Nationale Veteranendag

Zaterdag 25 juni 2011 vindt in Den Haag de Nationale Veteranendag plaats. Deze dag is geen herdenking. Het is geen zoveelste reünie, geen open dag en de dag is uitdrukkelijk geen wervingsactiviteit voor Defensie. De landelijke Veteranendag is een nationaal initiatief. Het is een cadeau voor alle Nederlandse veteranen. Een eerbetoon aan Nederlandse veteranen waarbij erkenning en waardering voor veteranen centraal staat.

Lokale Veteranendag

Verschillende Nederlandse gemeenten organiseren een eigen Veteranendag rondom de datum van de Nationale Veteranendag. Dit vindt veelal plaats naar aanleiding van vragen uit de gemeenschap. In de gemeente Cromstrijen zijn er geen verzoeken binnengekomen. Het gemeentebestuur van de gemeente Cromstrijen vindt wel dat zij lokaal iets moet organiseren om haar erkenning en waardering naar de veteranen uit de gemeente Cromstrijen uit te spreken. Dit vindt plaats in bescheidenheid. De grotere activiteiten kunnen de veteranen in Den Haag bijwonen.

Veteranen in Cromstrijen

Het Veteraneninstituut gaf ons een lijst met 45 Nederlandse veteranen die in de gemeente Cromstrijen wonen en die bij het instituut bekend zijn. Zij beklemden met nadruk dat zij niet met zekerheid kunnen zeggen dat de lijst uitputtend is. Mocht u merken dat u nog niet in het Veteranenregister staat, laat het hen dan even weten via telefoonnummer 0343 474114.

www.veteraneninstituut.nl
www.veteranendag.nl