Politie Hollands Midden

Sassenheim - Met 182 km/uur over A44

Sassenheim, 24-06-2011 o Een 36-jarige automobilist uit Delwijnen moest vrijdag 24 juni even na 05.30 uur zijn rijbewijs inleveren.

Hij reed met 182 km/uur, gecorrigeerd 176 km/uur, over de Rijksweg A44 ter hoogte van Sassenheim waarna hij werd staande gehouden.

Snelheidscontrole op de A44 Op de rijksweg A44 wordt door de politie regelmatig op snelheid gecontroleerd. Voor uw veiligheid, maar ook voor de veiligheid van anderen.

Door de weginrichting van de rijksweg A44 en de toegestane maximumsnelheid vinden er relatief veel ongevallen plaats: landelijk staat de A44 op de 9e plaats van onveilige autosnelwegen in Nederland. Er vinden jaarlijks 7,5 ongevallen per kilometer weglengte plaats. Bij het afhandelen van deze ongevallen voelen hulpverleners zoals agenten en ambulancepersoneel zich bovendien onveilig. Mede omdat automobilisten door het grote aantal bruggen, bochten en viaducten onvoldoende overzicht hebben, kunnen zij als de snelheid hoog is onvoldoende anticiperen op eventuele stremmingen. Om het aantal ongelukken op de A44 te verminderen, handhaaft de politie het komende jaar streng op de snelheidslimiet.