Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 24 juni 2011

Informatiebus afvalinzameling druk bezocht!

Alkmaar start in september met de inzameling van huishoudelijk afval met behulp van een zogenoemde zijlader. Met behulp van een mechanische grijparm worden de rolemmers van de stoep opgepakt, geleegd en weer teruggezet. De invoering van zijbelading heeft tot gevolg dat de aanbiedplaatsen van rolemmers moeten worden aangepast. De rolemmers dienen namelijk zij aan zij te worden aangeboden zodat de grijparm er vanaf de straat makkelijk bij kan

De nieuw inzamelmethode vermijdt een hoge arbeidsbelasting van de inzamelmedewerkers en maakt een efficiëntere bedrijfsvoering mogelijk.

Aangepaste aanbiedplaatsen

De afgelopen maanden heeft Stadswerk een inventarisatie uitgevoerd om de exacte locaties van de aanbiedplaatsen vast te stellen. Deze inventarisatie is ter plaatse uitgevoerd aan de hand van door de gemeenteraad vastgestelde locatiecriteria. Zo is er voor ieder adres een aanbiedplaats aangewezen. Op de website van de gemeente Alkmaar www.alkmaar.nl/aanbiedplaatsen kunt u zien waar u uw rolemmer in het vervolg aan kunt bieden.

Informatiebus
Deze en volgende week staat er een informatiebus in de wijken. U kunt hier 's avonds van 19.00 tot 21.00 uur uw vragen stellen aan medewerkers van Stadswerk. De informatiebus staat de komende tijd nog op de volgende locaties:


. Vrijdag 24 juni 2011 op het parkeerterrein bij de sleutelwerkplaats Sana (Kanaaldijk 305)


. Maandag 27 juni 2011 op het parkeerterrein bij de C1000 (Johanna Naberstraat)


. Dinsdag 28 juni 2011 bij De Hertog nabij de buslus


. Woensdag 29 juni 2011 op de Brederodestraat hoek Hooftstraat nabij nieuwbouwlocatie


. Donderdag 30 juni 2011 op het parkeerterrein voor het Trefpunt (Louise Colignystraat)


. Vrijdag 1 juli 2011 op het parkeerterrein aan de Van Ostadelaan

Druk bezocht
Deze week was de informatiebus druk bezocht, het onderwerp leeft onder bewoners. Er waren vragen over de aanbiedlocaties, maar ook over de nieuwe rolemmer, de regels en de wijze van aanbieden. Bewoners die een zienswijze willen indienen kunnen dat doen via: aanbiedplaatsen@alkmaar.nl onder vermelding van het briefkenmerk uit de brief die zij eerder ontvingen.