Ministerie van Defensie

Veteranen op bijzondere concerten getrakteerd

24 juni 2011, 12.50 uur

Het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht `Bereden Wapens' (FKLBW) en de Koninklijke Militaire Kapel `Johan Willem Friso' (KMKJWF) hebben in de aanloop naar de landelijke Veteranendag tot en met gisteren in het hele land veteranenconcerten gegeven. De journalistieke bijdrage van Gijs Wanders en de zang van Glennis Grace maakten van het concert van FKLBW een bijzondere productie.

De voormalig NOS-nieuwslezer liet beeldmateriaal zien van missies en veteranen, gecombineerd met nieuwsfeiten en ingepast in de muziek van het fanfarekorps en zangeres. Een voorstelling waarbij de veteraan centraal stond en de veteraan zich erkend voelde voor het werk wat destijds is verricht.

Koninklijke Militaire Kapel `Johan Willem Friso'

Samen met het Deep River Quartet zorgde de KMKJWF voor een spetterendee avond voor de veteranen. Onder leiding van gastdirigent Peter Kleine Schaars speelde het orkest stukken uit Zuid-Amerika en uit de musical het land van Oz. Daarnaast zongen de 4 zangers van het Deep River Quartet zich nog een weg door de jazz, gospel, soul, pop en rhythm & blues.