Politie Twente

Verdachten van inbraak bij verkeerscontrole opgepakt Almelo
Tijdens een verkeerscontrole aan de A12 bij Arnhem zijn in de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 juni twee mannen uit Arnhem (36 en 38 jaar) aangehouden, die ervan worden verdacht eerder die nacht een inbraak te hebben gepleegd in een optiekzaak aan het Binnenhof.

Politie Twente kreeg omstreeks 01.40 uur melding van de inbraak in de optiekzaak. Ter plaatse bleken meerdere brillen, vooral ook van duurdere merken, te zijn buitgemaakt. De mannen die werden aangehouden hadden een grote hoeveelheid zonnebrillen in de auto liggen. Deze bleken afkomstig te zijn van de inbraak bij de optiekzaak aan het Binnenhof. De mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011059318)

Wijkbureau Enschede Zuid wegens renovatie gesloten Enschede
Het wijkbureau van de politie in Enschede Zuid, Wesselerbrink 100, is van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli gesloten wegens renovatie.

Het wijkteam zal in deze periode bereikbaar zijn via het wijkbureau Enschede West aan de B.W. ter Kuilestraat 33. Vanzelfsprekend is het wijkteam ook telefonisch bereikbaar via 0900-8844. Wijkbewoners kunnen telefonisch een afspraak maken.

De inzet van de politie op straat en in de wijk blijft gegarandeerd. De politie benadrukt dat zij uiteraard 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar is. In noodsituaties via alarmnummer 112 en voor niet spoedeisende zaken via 0900-8844.

Man gewond bij kop-staartbotsing Tubbergen
Op de Uelserweg heeft donderdag 23 juni omstreeks 09.50 uur een kop-staartbotsing plaatsgevonden.

Een 47-jarige vrouw uit Langeveen sloeg vanuit de Binnenveldsweg linksaf de Uelserweg op. Daar botste zij op de auto van een 58-jarige man uit Tubbergen. Deze stond stil om een vrachtwagen voor te laten gaan die van een parkeerplaats af kwam rijden. De auto van de 58-jarige man botste door de aanrijding vervolgens op de auto ervoor, bestuurd door een 60-jarige man uit Brielle. De 58-jarige man raakte gewond en is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011059070)

Bromfietser gewond bij aanrijding De Lutte
Een 17-jarige bromfietser uit Oldenzaal is donderdag 23 juni omstreeks 16.50 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een auto aan de Bentheimerstraat.

Een auto, bestuurd door een 71-jarige man uit Munster (Dld), sloeg vanaf de Bentheimerstraat een inrit in. Hij zag hierbij de bromfietser over het hoofd, die op het naastgelegen fietspad reed. De 17-jarige raakte gewond en is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Het team Verkeersongevallenanalyse doet technisch onderzoek. (2011059223)

Auto in aanrijding met brommobiel Rijssen
Op de kruising Nijverdalseweg / Butaanstraat heeft donderdag 23 juni omstreeks 15.45 uur een aanrijding plaatsgevonden, waarbij een 69-jarige vrouw uit Rijssen gewond raakte.

De vrouw zat als passagier in de brommobiel van een 70-jarige man uit Rijssen. Zij reden over de Nijverdalseweg. Een 19-jarige automobiliste uit Leeuwarden reed vanuit de Butaanstraat de kruising met de Nijverdalseweg op, richting de Spoelerstraat. Zij zag de brommobiel over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De 69-jarige vrouw is per ambulance met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. (2011059215)

Scooterrijdster gewond bij eenzijdig ongeval Almelo
Een 30-jarige scooterrijdster uit Almelo is donderdag 23 juni omstreeks 09.15 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.

De vrouw reed op haar scooter over de Ootmarsumsestraat, richting Vriezenveenseweg. Op de kruising met de Roskampstraat kwam zij met haar knie tegen een paaltje en verloor haar evenwicht. Zij kwam ten val en is voor controle per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011059037)

Doorrijden na aanrijding
Hengelo
Donderdag 23 juni vond omstreeks 17.20 uur op de kruising Weideweg / Wegtersweg een aanrijding plaats tussen een fietser en een bromfietser. De bromfietser reed na de aanrijding door.

Een 72-jarige man uit Hengelo fietste over de kruising en werd aangereden door een bromfietser die over de Weideweg in de richting van de Bornsestraat reed. De fietser werd met onbekend letsel overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis.

De doorgereden bestuurder reed op een metallic blauwe Zundapp, model 517, voorzien van een tank met een vlam erop. De bromfiets heeft een wit spatscherm en geen bagagedrager. Het zou om een gerestaureerde bromfiets gaan.

De bromfietser wordt verzocht zich alsnog te melden. Tevens is de politie op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011059247)

Aanrijding letsel
Hengelo
Op donderdag 23 juni omstreeks 10.30 uur vond op de Sparweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een snorfiets.

Een 84-jarige automobilist uit Hengelo stond aan de rechterzijde van de weg geparkeerd en reed vanuit parkeerstand naar links de Sparweg op. Tijdens deze manoeuvre zag hij een achteropkomende 87-jarige snorfietsbestuurder uit Hengelo over het hoofd. De snorfietsbestuurder is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2011059041)

Beginnend bestuurder onder invloed Westerhaar
In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 juni werd op de Sibculoseweg een beginnend automobilist betrapt bij het besturen van een auto onder invloed van alcohol.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 01.00 uur een auto rijden die opviel. De bestuurder van de auto reed behoorlijk hard en had de gehele weg nodig. Tijdens controle bleek dat de bestuurder, een 25-jarige man uit Geesteren, alcohol gedronken had. Op het bureau blies de man 1,47 promille. Van de beginnend bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal zal tegen hem opgemaakt worden. (2011059307)

Verkeerscontrole
Haaksbergen
In verband met voortdurende overlast werd op donderdag 23 juni een bromfietscontrole gehouden op meerdere locaties.

Tussen 19.00 en 22.00 uur werd in het centrum van Enschede en Haaksbergen, park het Scholtenhagen en de omgeving van de bergingsvijver, een bromfiets- en verkeerscontrole gehouden. Opviel dat meerdere bestuurders niet in het bezit waren van een geldig rijbewijs. In totaal werden twaalf bekeuringen uitgeschreven. Onder anderen voor: rijden zonder geldig rijbewijs, geen autogordel, geen verzekering afgesloten, overschrijden maximum snelheid, geen remlicht en niet de rijbaan gebruiken als bromfietser. (2011059270)