Provincie Noord-Holland

Provincie trekt subsidies Beverwijk in

24 juni 2011 -

De provincie is van plan om 3 aan Beverwijk toegekende subsidies in te trekken.

Dat heeft het college van GS laten weten aan het gemeentebestuur. Het gaat om de projecten Zorgtrefpunt, de fietsenstalling bij het station en Kistdam. De subsidies vertegenwoordigen een waarde van EUR 3,2 miljoen. Voordat het besluit definitief wordt, krijgt Beverwijk nog de gelegenheid te reageren op het voornemen.

Voortgangsrapportage
De provincie heeft in de afgelopen maanden bestuurlijk overleg gevoerd met het college van B&W van Beverwijk en afspraken gemaakt over de voortgang van de projecten. De gemeente kreeg de gelegenheid om aan te tonen dat de plannen op afzienbare termijn uitvoerbaar waren. Daarvoor moest de gemeente onder meer een voortgangsrapportage indienen.

In die voortgangsrapportage geeft de gemeente Beverwijk zelf aan niet op korte termijn te kunnen starten met het Zorgtrefpunt, zoals de beschikking voorschrijft. Voor de fietsenstalling zijn de procedures voor de ruimtelijke ordening, de financiering en de aanbesteding niet geregeld, terwijl dat volgens de voorwaarden in maart 2011 klaar had moeten zijn. Voor het project Kistdam was de oorspronkelijke startdatum 1 maart 2010. Bij uitzondering kreeg Beverwijk daarvoor nog uitstel tot 1 maart 2011. Uit aangeleverde informatie blijkt echter dat de activiteiten waarvoor subsidie is verleend niet of niet geheel hebben plaatsgevonden of zullen plaatsvinden.

Op basis van de geleverde voortgangsrapportage heeft de provincie moeten constateren dat het voor Beverwijk niet mogelijk is om de plannen binnen de voorwaarden van de subsidies te realiseren. De provincie ziet zich dan ook helaas genoodzaakt de subsidies in te trekken.


---