Gemeente Enschede

Raedthuys bouwt nieuw op Kennispark

Eerste investering na verwijdering viaduct

De gemeente Enschede en Raedthuys Groep, gespecialiseerd in duurzame energie, hebben dinsdag 21 juni een intentieovereenkomst ondertekend voor de nieuwbouw.
De Raedthuys Groep uit Enschede, is het eerste bedrijf dat gaat bouwen op een kavel in het gebied dat vrijgekomen is nu het viaduct verwijderd is. Raedthuys heeft de ambitie het duurzaamste kantoorgebouw van Nederland te bouwen.
De komende tijd onderzoeken beide partijen gezamenlijk onder welke voorwaarden er een definitieve koopovereenkomst kan worden gesloten. Stedenbouwkundige aspecten, beeldkwaliteit en architectuur spelen daarbij een belangrijke rol.

Raedthuys heeft momenteel een kantoorlocatie aan de Hengelosestraat. Het bedrijf kiest ervoor om op innovatiecampus Kennispark Twente te blijven vanwege de positieve ontwikkeling van de omgeving en de nabijheid van kennis en talentvolle mensen op de Universiteit Twente. Het verwijderen van het viaduct leverde nieuwe vestigingsmogelijkheden op voor bedrijven die zich thuis voelen op Kennispark. Verder was de verwijdering bedoeld om een fysieke en visuele verbinding te hebben tussen de campus van de UT en het Business & Sciencepark.

Duurzaamste kantoor van Nederland
Raedthuys wil het duurzaamste kantoor van Nederland bouwen. Belangrijke aspecten daarbij zijn een gezond en duurzaam werkklimaat, hergebruik van alle materialen en toepassingen van duurzame technieken. Verder wekt het gebouw zelf energie op een wordt het nieuwe, flexibele werken optimaal geïntegreerd. Daarmee creëert Raedthuys een huis dat past bij een modern bedrijf en haar rol als ontwikkelaar en producent van duurzame energie. Daarnaast wil het bedrijf ook anderen enthousiasmeren. Enerzijds om zich gezamenlijk te gaan vestigen in het nieuwe pand, anderzijds om deze duurzame bouw van Raedthuys te overtreffen.

Kennispark breidt uit
De nieuwbouw van Raedthuys en andere ontwikkelingen als de aanpassing van omgeving van het station Drienerlo en het gebouw The Gallery op de campus, dragen bij aan het verbeteren van het vestigingsklimaat voor zogenaamde science ondernemingen. Kennispark Twente is de innovatiecampus waar kennisintensieve bedrijven zich goed kunnen ontwikkelen. Bedrijven hebben er toegang tot diverse vormen van ondersteuning bij de groei van hun bedrijf. Momenteel wordt de fysieke omgeving herontwikkeld waardoor er meer ruimte vrijkomt voor innovatieve en kennisintensieve bedrijven als Raedthuys. Doordat geïnvesteerd wordt in de bereikbaarheid en de kwaliteit van de vestigingslocatie, is de verwachting dat meer kennisintensieve bedrijven de overstap maken naar Kennispark Twente. Doelstelling is dat op termijn 10.000 nieuwe arbeidsplaatsen ontstaan bij dergelijke kennisintensieve bedrijven.