Gemeente Gennep


Persberichten

Start van het Bolwerk in Gennep
Op maandag 27 juni vieren projectontwikkelaar Nebuvast en de gemeente Gennep samen met de aanstaande bewoners de aftrap van de werkzaamheden aan het Bolwerk in Gennep. Het complex bestaat uit de nieuwe Jan Linders supermarkt, commerciële ruimten, 38 appartementen en een parkeerkelder.

Het gemeentebestuur ziet de inrichting van het terrein tussen de Brugstraat, de Zuidwal en 't Straatje als een van de kansen voor Gennep. Wethouder Arnold Jansen: "We krijgen er woon- en winkelruimten op een toplocatie bij en de omliggende ruimte wordt ingericht als ontmoetingsplek voor onze inwoners." Naar verwachting is de bouw eind 2012 gereed.

Wonen en winkelen
Directeur van Nebuvast Kees Hazevoet over de eerste en tweede bouwlaag: "Het is hier prachtig ruim wonen, te midden van alle gemakken die het centrum biedt. Van de 38 woningen zijn er inmiddels 25 verkocht." Op de begane grond vestigt zich straks onder andere de Jan Linders. Dit was vroeger de locatie van de eerste vestiging van deze supermarkt. De gemeente heeft het plein bij het complex daarom het `Jan Lindersplein' genoemd. Bezoekers van het Bolwerk kunnen parkeren aan 't Straatje. Bewoners beschikken over eigen parkeergelegenheid in de parkeerkelder.

Ontmoetingsplek
Het plein bij het Bolwerk wordt nu ingericht met een grasveld. Zodra de bouw gereed is maakt deze tijdelijke inrichting plaats voor het definitieve Jan Lindersplein. Daarnaast wordt de groene gracht in de loop van 2012 aangelegd. Ter afscherming van het bouwproject is een houten schutting geplaatst, waarop het kunstwerk `De Ontmoeting' wordt bevestigd. Op 15 juli vindt de onthulling van dit 50 meter brede kunstwerk van Mirso Bajramovic plaats.