Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid

Den Haag, 22 juni 2011

Kamervragen van het lid Samsom (PvdA) over het bericht: Tuinders boren naar warmte maar stuiten op olie, 'boeiend probleem blootgelegd'

aan de minister van Economie, Landbouw & Innovatie


* Kent u het bericht: "Tuinders boren naar warmte maar stuiten op olie, 'boeiend probleem blootgelegd' " http://www.energeia.nl/preview/1355-Tuinders-boren-naar-warmte-maar-stuiten-op-olie-boeiend-probleem-blootgelegd.html


* Kunt u aangeven hoe vaak gas of olie in het diepe aardwater tot nu toe in de praktijk is aangetroffen?


* Bent u het met ons eens dat dit een serieus probleem is dat zo snel mogelijk aangepakt dient te worden? Zo nee waarom niet?


* Bent u het met ons eens dat ondergrondse ordening noodzakelijk is om dergelijke problemen zoveel mogelijk te voorkomen? Zo nee waarom niet? Zo ja op welke termijn gaat u ervoor zorgen dat er ook ondergrondse ordening gaat plaatsvinden?


* Kunt u toelichten waar de grens ligt tussen een geothermiebron en een olie- of gasbron?


* Kunt u bedrijven die hebben geïnvesteerd in een geothermiebron snel duidelijkheid bieden over de vraag wanneer een bron opgeeist kan worden als olie- of gasbron?


* Bent u het met ons eens dat de ondernemers waarvan een geothermiebron wordt aangemerkt als olie- of gasbron en dus niet meer gebruikt kan worden voor geothermie, in dat geval schadeloos gesteld moeten worden? Zo nee waarom niet?

http://www.energeia.nl/preview/1355-Tuinders-boren-naar-warmte-maar-stuiten-op-olie-boeiend-probleem-blootgelegd.html