Universiteit Leiden

Last Minute Leiden voor late studiekiezers

Scholieren die van het vwo komen, maken niet allemaal haast met het kiezen van een studie: bijna een kwart neemt pas in de zomermaanden een beslissing. Om hen te helpen bij hun studiekeuze, organiseert de Universiteit Leiden op vrijdag 24 juni de voorlichtingsactiviteit Last Minute Leiden.

Studiekiezers

Op Last Minute Leiden zijn alle late kiezers van harte welkom. Zowel de aanstaande studenten die nog geen idee hebben wat ze in september willen studeren, als de studiekiezers die nog twijfelen. En ook degenen die willen weten of ze wel de goede keuze hebben gemaakt, kunnen op Last Minute Leiden terecht.

Gratis studiekeuzetest

's Ochtends maken bezoekers een gratis studiekeuzetest, die wordt nabesproken door een studiekeuzeadviseur. Ook is er een presentatie over studeren en het studentenleven in Leiden. De scholieren kunnen dan studenten al hun vragen stellen. Aan het eind van de ochteend is er een stadswandeling door Leiden.

Vragen opstellen en proefcollege volgen

's Middags kunnen de aanstaande studenten langs bij een opleiding naar keuze. Daar kunnen ze vragen stellen aan de studieadviseur en aan studenten van de opleiding, een proefcollege volgen en een rondleiding door het gebouw krijgen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het programma en aanmelden op Last Minute Leiden