Gemeente Ede

dinsdag, 25 januari 2011

Derde editie Oxfam Novib Trailwalker in Ede

info@ede.nl

Op 25 en 26 juni 2011 organiseert Oxfam Novib voor de derde keer in Nederland - in Ede - de Oxfam Novib Trailwalker. De Trailwalker is een internationaal evenement waar de gemeente Ede trots op is: groen, gezond en actief. De edities van 2009 en 2010 waren een groot succes. In 2011 streeft de gemeente naar nog meer participatie vanuit de samenleving, om dit evenement steeds groter te laten groeien. Citymarketing Ede wil samen met inwoners en organisaties Ede profileren met dit evenement. De Trailwalker trekt veel nieuwe bezoekers naar Ede en genereert landelijk veel publiciteit.

Wat is de Trailwalker?

De Oxfam Novib Trailwalker is een non-stop wandeltocht van 100 kilometer door de prachtige natuurgebieden van de gemeente Ede. Het is 's werelds grootste teamuitdaging! Ieder team van vier personen moet de afstand binnen 30 uur afleggen. Naast de sportieve uitdaging, zamelen de teams geld in voor onderwijsprojecten van Oxfam Novib, dit jaar in Birma/Myanmar. Net als vorig jaar is de start en finish op landgoed Hoekelum in Ede. Nieuw is dat dit jaar de hele route over Edes grondgebied loopt. De gemeente is hoofdsponsor van de Trailwalker, en heeft met de organisatie afgesproken de Trailwalker voor Ede de komende jaren te behouden.

Doe ook mee! Ede biedt twee trainingen

Doe mee met deze ultieme teamprestatie. Een team bestaat in totaal uit zes personen: vier wandelaars en twee supporters. De wandelaars leggen samen het traject af én finishen ook samen. Het supportteam ondersteunt in de voorbereiding en zorgt voor verzorging onderweg. Met de juiste instelling en training kan iedereen deelnemen aan dit bijzondere evenement.
Om je extra te stimuleren, ondersteunt Citymarketing Ede je team. We organiseren twee trainingsdagen onder leiding van een professionele wandeltrainer, op woensdag 16 februari (in aanwezigheid van burgemeester Cees van der Knaap) en vrijdag 18 maart. Aanvang is om 9.30 uur, op het Enka-terrein. Daarna volgt een training van ongeveer twee uur. Alle Edese teams kunnen zich voor deze trainingen aanmelden: bedrijfsteams en particulieren.

Samenwerken

Naast deelnemers aan het evenement, roept de gemeente ook lokale organisaties op die aan willen haken. In samenwerking met de gemeente Ede wil de organisatie van de Trailwalker het evenement graag op een hoger plan tillen, door enerzijds meer teams aan te trekken, maar ook door meer activiteiten rondom de start en finish te organiseren. De Nijmeegse Vierdaagse dient hiervoor als voorbeeld: een sportief evenement, met daaromheen veel verschillende activiteiten die een groot publiek trekken. De gemeente nodigt geïnteresseerde Edese organisaties uit om contact op te nemen.

Aanmelden en informatie

Meer informatie en aanmelden kan bij Truus Lockhorn via e-mail truus.lockhorn@ede.nl of telefoon (0318) 68 01 07, of bij Tessa van de Wetering via e-mail tessa.van.de.wetering@ede.nl of telefoon (0318) 68 08 17.

Op de website van gemeente Ede staan twee promotiefilmpjes over de Trailwalker. Kijk voor meer informatie op www.trailwalker.nl.