Gemeente Almelo

Brandweer Almelo loopt voor goede doel

29 april 2011 - Twee teams van Brandweer Almelo doen op 25 en 26 juni a.s. mee aan de Oxvam Novib Trailwalker. Dit is een sponsorwandeltocht van honderd kilometer die binnen dertig uur moet worden volbracht. De tocht wordt gelopen in teams van vier personen.

Naast de nodige looptrainingen hebben de teams ook de uitdaging om voldoende sponsorgeld binnen te halen. Het minimale bedrag is EUR 3000 per team. Op Koninginnedag staat de brandweer daarom op het Waagplein voor een sponsoractie. Voor twee euro is het mogelijk om als brandweerman of -vrouw op de foto te gaan. De opbrengst van de Trailwalker komt ten goede aan onderwijsprojecten van Oxvam Novib in onder meer Birma/Myanmar.

Oxfam Novib Trailwalker is een wandeltocht van maar liefst honderd kilometer die grotendeels over onverhard terrein wordt gelopen. De tocht wordt jaarlijks in meerdere landen georganiseerd. In Nederland voert de route over de Veluwe. Deelnemende teams bestaan uit vier personen, die gezamenlijk de complete afstand afleggen. Elk team wordt intensief begeleid en verzorgd door een ondersteuningsteam van twee personen. Wereldwijd doen er ruim 14.000 mensen mee, die samen meer dan vijf miljoen euro bijeen brengen.