Gemeente Leeuwarderadeel


Op 25 juni voor de 5de maal triathlon in Stiens

24-05-2011 08:51

Het belooft weer een prachtig triathlon sportspektakel in Stiens te worden wanneer het evenement voor de 5de keer van start gaat.

Ook deze keer zal er voor zowel in de kwart als achtste afstand worden gestreden om het Noordelijk kampioenschap. Net als vorige jaren is de triathlon in teamverband ook weer mogelijk. Na de successen in 2009 en 2010 kan ook in deze editie door de jeugd mee worden gedaan aan de triathlon. Met aangepaste afstanden en gedeeltelijk nieuwe parkoersen kan `s morgens vanaf 11.00 uur door de jeugd gestreden worden in verschillende leeftijdscategorieën voor de podiumplaatsen.

Locatie
De aantrekkelijke parkoersen en finish liggen rondom sportcomplex "It Gryn" in Stiens. Zo is het voor de sporters, de supporter maar ook voor het publiek een prachtig sportspektakel om mee te doen, maar ook om als toeschouwer de triathlon te beleven.

Ochtendprogramma in teken van de jeugd
Zaterdagmorgen 25 juni staat het programma in het teken van de jeugd. In twee leeftijdscategorieën (jeugd tm 10 jaar en jeugd 11 tm 13 jaar) zal er gestart worden met het zwemonderdeel .Ook voor het fiets- en looponderdeel gelden speciale afstanden. Voor de jeugd uit Stiens zal speciaal hiervoor op vrijdagmiddag 10 juni om 16.15 uur in Stiens een clinic worden gehouden. De schooljeugd is hier op school apart over geïnformeerd door de organisatie van de triathlon i.s.m. GO-4 Sport.

Middagprogramma voor senioren en teams
Vanaf 12.00 uur wordt gestart met de achtste triathlon. Hierbij wordt 500 meter gezwommen, 20 km gefietst en tenslotte 5 km gelopen. Twintig minuten later starten de teams voor de achtste triathlon. Hierbij worden de afstanden door de individuele sporters afgelegd.

Om het voor de sporters op de parkoersen veiliger te maken en het publiek overzichtelijker te maken, vindt de start van de kwart triathlon nu plaats om 13.15 uur. De teamtriathlon start om 13.45 uur. De afstanden die hierbij moeten worden afgelegd zijn 1000m zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen.

Opgave en meer informatie
Wil je meedoen? Opgeven kan op www.svfriesland.nl. Hier tref je ook verdere informatie over de triathlon aan. Voor vragen of opmerkingen kun je ook contact opnemen met dhr. Henk Hoekman (tel. 058-2162101).
---