Gemeente Enkhuizen

Oproep aan Enkhuizer veteranen

De gemeente Enkhuizen organiseert op zaterdag 25 juni a.s. de zesde Veteranendag in Enkhuizen. Voor deze veteranendag worden alle veteranen in Enkhuizen die geregistreerd staan bij het Veteraneninstituut in Doorn, door de gemeente uitgenodigd.

Nederland heeft een groot aantal (ongeveer 120.000) militaire veteranen. Niet alleen nog in leven zijnde militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of daarna in voormalig Nederlands Indi, Korea of Nieuw-Guinea zijn ingezet, maar ook de snel groeiende groep 'jonge veteranen'. Dit zijn oud-militairen die hebben deelgenomen aan vredesmissies in internationaal verband, zoals in Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavi, Irak en Afghanistan. Ruim vijftigduizend van hen zijn afgezwaaid en nu dus veteraan.
We hebben gemerkt dat vooral de "jonge veteranen" zich niet altijd bij het Veteraneninstituut laten registreren. Daarom vragen we juist deze veteranen om zich alsnog te melden bij de gemeente Enkhuizen. Dat kan bij het bestuurssecretariaat, mevrouw J. van Lienen, tel.: (0228) 36 01 00 of per e-mail: j.vanlienen@enkhuizen.nl