Gemeente Cranendonck


Nieuwsbericht: Informatiemarkt: "meedoen = meetellen!"

Het Samenwerkingsverband Werk en Inkomen organiseert in samenwerking met Kringloopwinkel Het Goed en een groot aantal andere organisaties voor de tweede maal de Informatiemarkt: "meedoen = meetellen!"

Op zaterdag 25 juni 2011 tussen 10.30 uur en 16.00 uur is jong en oud welkom om een bezoek te komen brengen aan de Informatiemarkt die wordt gehouden bij Kringloopwinkel Het Goed aan de Van Linschotenstraat 22 in Valkenswaard.

Organisaties waaronder de gemeentelijke Zorgloketten, St. Leergeld, Sociaal Raadsliedenwerk, AMW DommelRegio, Paladijn voor Welzijn, Stercollege, UWV WERKbedrijf, MEE Zuidoost Brabant, GGzE en nog vele anderen doen wederom mee aan de Informatiemarkt en leveren graag een bijdrage aan onze strijd om armoede en sociale uitsluiting tegen te gaan en meedoen binnen de gemeenschap mogelijk te maken voor alle burgers!!

Voor wie is de markt bedoeld?

- Burgers die niet of onvoldoende mee kunnen doen binnen de gemeenschap omdat zij bijvoorbeeld leven met een beperking of financiële tegenslagen kennen.

- Alle andere geïnteresseerden zoals de deelnemers aan de Rabobank FietsTocht van 25 juni 2011 die volop mee doen binnen de gemeenschap.

Wat is het doel van de markt?
Het idee achter de Informatiemarkt is dat meedoen in de samenleving belangrijk is voor zowel de individuele burger als de totale gemeenschap. Tijdens de markt geven organisaties informatie over mogelijkheden van ondersteuning om meedoen mogelijk te maken voor alle burgers, ook als sprake is van een beperking of het financieel tegenzit.

Waarover wordt zoal informatie gegeven op de markt? De markt biedt tips en adviezen om meedoen mogelijk te maken voor iedereen. Bezoekers krijgen informatie over financiële tegemoetkomingen, inkomensvoorzieningen, vervoersvoorzieningen, educatievoorzieningen, hulpverleningsvoorzieningen, arbeidsvoorzieningen en wegwijzers in de wirwar van organisaties.

Maar er is meer!

- De markt LEEFT en biedt gratis entertainment voor jong en oud.
- De markt biedt een terras waar bezoekers gratis koffie en thee kunnen drinken en kinderen een ijsje krijgen.

- Ieder uur worden er lidmaatschappen weggegeven van deelnemende verenigingen aan de Rabobank FietsTocht.

Wat maakt de Informatiemarkt dit jaar zo bijzonder? Bijzonder dit jaar is dat deelnemers van de Rabobank FietsTocht, die al volop meedoen binnen de gemeenschap, worden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op de Informatiemarkt. De fietsroute is hiervoor aangepast en leidt langs de markt. De Rabobank en de Informatiemarkt hechten beiden erg veel waarde aan een actieve gemeenschap. De Rabobank doet dit door het verenigingsleven te ondersteunen en de Informatiemarkt biedt ondersteuning aan het individu.

Mis het niet en doe mee!
Op 25 juni kan iedereen het openbaar vervoer van deur tot deur proberen en gratis worden opgehaald en thuisgebracht met de TAXBUS om de markt te bezoeken. Personen zonder vervoerspas kunnen hun plek reserveren in de TAXBUS tussen 9 en 17 juni op werkdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur op telefoonnummer 040 - 2083518.