Gemeente Cranendonck


Kermis Soerendonk

Vanaf zaterdag 25 juni tot en met dinsdag 28 juni kunnen de Soerendonkers zich vermaken tijdens de jaarlijkse kermis in Soerendonk. De wethouder kermiszaken, Dhr. Strik opent zaterdag 25 juni om ca. 19.45 uur bij de Autoscooters de kermis officieel met medewerking van het Soeriks Muziekgezelschap.

De kermisattracties worden opgesteld op het Jan Maasplein, de Dorpsstraat en de Van Schaiklaan. De kermis bestaat o.a. uit de Autoscooters, Grijpkranen, Schietsalon, The Fantasy World, Draaimolen, Snoep en Suikerspin, Lijntrekspel, Vuilnisbakkenspel, Gebakkraam en Visverkoop.
Dit jaar komt de superattractie "de Surfing" van de familie Reybroek naar Soerendonk!. Vanwege deze aanwinst wordt het Lunapark van de familie Hoefnagels in de van Schaiklaan geplaatst, samen met de Pusher van Vof Verstappen.
Op kermiszondag vermaakt clown Desalles vanaf 19.00 uur op het kermisterrein jong en oud met diverse goochelkunsten, grappen en grollen. Hij zal ook zijn balonvouwkunsten laten zien. De kermisexploitanten laten kortingsbonnen in de Grenskoerier plaatsen zodat bezoekers tegen aantrekkelijke prijzen kermis kunnen vieren.

Wegafsluiting tijdens de kermis in Soerendonk:
In verband met de kermis in Soerendonk wordt de dorpskern vanaf woensdag 22 juni tot en met woensdag 29 juni afgesloten voor het doorgaande verkeer. Dat wil zeggen dat de Dorpsstraat ter hoogte van de Damenweg nabij café "de Bout" wordt afgesloten. Ook wordt de weg afgesloten op de Dorpsstraat ter hoogte van de kruising Zitterd/Beekstraat/Kruisstraat, de T-splitsing bij de St. Jansweg en café "de Sport".
Het verkeer richting Budel en Maarheeze wordt tijdelijk omgeleid via de Kruisstraat en Heuvel.
De bushaltes in de Dorpsstraat bij de kerk komen tijdelijk te vervallen. Reizigers kunnen tijdens de kermisperiode opstappen bij de bushalte aan de Molenheide en de Beekstraat.

Woonwagenterrein:
Dit jaar worden de woonwagens van de kermisexploitanten gestationeerd op het grasveld achter het pand Dorpsstraat 12 van de firma Dielissen.

Afvalcontainers:
Op kermismaandag om ca. 07.30 uur vindt de afvalinzameling door Van Gansewinkel als volgt plaats:

- plastic inzameling;

- metaal en drankenkartons inzameling;

- GFT inzameling;
De bewoners van de Dorpsstraat moeten er rekening mee houden dat zij hun afvalzakken en de gft-afvalcontainer op een dusdanige locatie plaatsen dat de afvalophaler deze kan ophalen.