Gemeente Ede

woensdag, 15 juni 2011

Ede en de regio klaar voor de Trailwalker

info@ede.nl

Het is bijna zover: de Oxfam Novib Trailwalker op zaterdag 25 en zondag 26 juni, met start, finish en het grootste deel van de route in en door Ede. In 2011 is het de derde keer dat Oxfam Novib deze ultieme sportieve uitdaging in Ede organiseert. Dit jaar zijn veel lokale en regionale partijen aangesloten om van de Trailwalker ook een publieksevenement te maken.

De Oxfam Novib Trailwalker is de ultieme teamprestatie: 100 km lopen door de prachtige natuurgebieden in de gemeente Ede, binnen 30 uur in teams van vier mensen. De teams zamelen sponsorgeld in voor onderwijsprojecten van Oxfam Novib, dit jaar in onder andere Birma/Myanmar.

Oxfam Novib en de gemeente Ede willen de Trailwalker graag uitbouwen tot een publieksevenement. Dit jaar is daarom extra aandacht gegeven aan het finishterrein, waar verschillende activiteiten zijn voor jong en oud. Zo is er muziek, heerlijke hapjes, drankjes en loungeplekken, een springkussen van Sportservice Ede en een leuke kinderactiviteit door Natuurmonumenten, ijsjes van Ben & Jerry's, kranten van De Gelderlander en een duurzaamheidspleintje met onder andere een kraampje van Ede Fairtrade en proefritjes op een bijzondere en duurzame fiets.

Samenwerken

Andere lokale en regionale partijen zetten zich ook van harte in voor de Trailwalker: hotel en congrescentrum De Reehorst biedt arrangementen aan, Plantion, CineMec en Markinno bieden de deelnemers en vrijwilligers presentjes aan, de Gelderlander deelt kranten uit op het finishterrein en muziekvereniging OBK Otterlo speelt tijdens de start. Andere (lokale) initiatieven zijn nog steeds van harte welkom, neem dan contact op met Citymarketing Ede: citymarketing@ede.nl of (0318) 68 08 17.

Kom aanmoedigen!

Oxfam Novib en de gemeente Ede nodigen iedereen uit op het start- en finishterrein, om de lopers succes te wensen en juichend weer binnen te halen! De start is zaterdag 25 juni om 10.30 uur, op Landgoed Hoekelum in Bennekom. Het startschot wordt gegeven door de directrice van Stichting Metta mw. Daw Seng Raw. Stichting Metta is de partnerorganisatie van Oxfam Novib in Birma/Myanmar. Ook burgemeester Cees van der Knaap is aanwezig om de deelnemers veel succes te wensen. De lopers finishen op zondag vóór 17.00 uur, ook weer op Landgoed Hoekelum, de tijd waarop de meeste lopers binnenkomen is tussen 10.00 en 14.00 uur. De complete route is te vinden op www.trailwalker.nl, tijdens het evenement zijn de lopers live te volgen op deze website.