Waterschap Dommel

Middelbeers

Waterschap neemt deel aan Roefeldag Middelbeers

Publicatiedatum : 17 juni 2011

Op zaterdag 25 juni aanstaande is Waterschap De Dommel een van de bedrijven die de driehonderd deelnemende kinderen kunnen bezoeken. Op die dag is namelijk de vijftiende Beerse Roefeldag. Kinderen uit Oost-, West- en Middelbeers krijgen dan de gelegenheid een bedrijf te bezoeken. Waterschap De Dommel zet dit jaar niet de deuren van zijn regiokantoor in Middelbeers open, maar nodigt de kinderen uit om op een idyllische plek aan de Beerze te kijken naar de wonderlijke wereld van de waterdieren.

Educatie

Waterschap De Dommel besteed het gehele jaar door aandacht aan educatie. Op de rioolwaterzuiveringen worden per jaar zo'n 6.000 kinderen rondgeleid. Zij krijgen tijdens zo'n excursie het complete waterverhaal aangeboden en de rol die het waterschap daarin speelt. Het gaat over de waterketen, verdamping - neerslag - en de afstroming naar zee, maar ook over de kleine waterketen: grondwater pompen we op voor drinkwater, drinkwater verbruiken in het huishouden en in de bedrijven, voeren het af via de riolering, het waterschap zuivert dat rioolwater voordat het in beek of rivier komt en het water in de beken vult het grondwater weer aan.

Website http://www.dommel.nl/ bron van informatie

Onze website is een bron van informatie. Kinderen die een werkstuk gaan maken kunnen op onze site veel vinden over het onderwerp `water'. Met korte filmpjes worden de diverse stappen in het zuiveringsproces uitgelegd. Voor aanverwante onderwerpen als drinkwater en rioolbeheer staan er geselecteerde links naar bedrijven die daar weer meer van weten.

Betrokkenheid leerlingen van het voorgezet onderwijs

De waterschappen in Nederland willen de betrokkenheid van het voortgezet onderwijs vergroten. Met een wedstrijd `maak 't beste waterfilmpje' kun je een dagje naar een pretpark winnen voor je hele klas. Voor meer informatie over deze wedstrijd: kijk op http://www.jeugdwaterschappen.nl/.

Waterschap De Dommel maakt een speciaal programma voor de excursies op rioolwaterzuiveringen voor deze doelgroep. Deze groep bereidt zich voor op de toekomst, maakt daar keuzes voor in de vorm een profielkeuze en een vervolg- of beroepsopleiding. `Het is leuk werken bij Waterschap De Dommel en dat willen wij de jeugd laten weten'.

Poster Maak 't beste waterfilmpje


---

________


Noot voor de redactie