Gemeente Lelystad

Dag van de Architectuur Lelystad

Maandag 20 juni 2011

Op 25 juni organiseert stichting ALS (Architectuur, Landschap en Stedenbouw) de Lelystadse Dag van de Architectuur. Het landelijk thema voor deze dag is 'Zelfverzonnen'. Ook in Lelystad staat de Dag van de Architectuur in het teken van het landelijke thema `Zelfverzonnen'. Stichting ALS geeft op deze dag het podium aan inwoners van Lelystad die in (collectief) particulier opdrachtgeverschap hun eigen woning hebben 'verzonnen'.

Inleiding door wethouder Fackeldey

De Dag van de Architectuur start op 25 juni om 9.00 uur in het provinciehuis. Wethouder Jop Fackeldey zal een algemene inleiding op het thema 'Zelfverzonnen' verzorgen. Hij zal een aantal zelfverzonnen projecten in Lelystad toelichten. Wat is de achterliggende gedachte, hoe passen ze in het beeld van Lelystad. En uiteraard welke zijn gelukt en welke zijn bij een gedachtespinsel gebleven.

Presentatie zelfverzonnen projecten

Daarna is het woord aan architecten Maarten Molenaar en Vincent van den Dijssel. Zij begeleiden groepen particuliere opdrachtgevers die collectief hun eigen woonwensen willen realiseren. Aan de hand van een aantal casussen zullen zij hun werkwijze toelichten. Als laatste komen in de ochtend een aantal (collectief) particuliere opdrachtgevers zelf aan het woord. Zij zullen hun droomhuis presenteren en toelichten hoe zij tot realisatie zijn gekomen/gaan komen. Aansluitend is het tijd een aantal project zelf te bekijken. Een bustocht voert langs een aantal bijzondere zelfverzonnen projecten in Lelystad. Tijdens de afsluitende lunch wordt ook de winnaar bekendgemaakt van de Architectuurprijs Lelystad 2011. Na de lunch brengt de bus u rond 14.00 uur terug naar het provinciehuis.

Aanmelden

Deelname aan de Dag van de Architectuur is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Wie verzekerd wil zijn van een plaats, doet er goed aan zich aan te melden. Deelnemers kunnen zich tot uiterlijk woensdag 22 juni aanmelden per e-mail via info@stichtingals.com.

Volledig programma

De Dag van de Architectuur is een internationaal evenement, een initiatief van de Union Internationale des Architectes en wordt in Nederland georganiseerd door de Bond van Nederlandse Architecten, in nauwe samenwerking met onder andere meer dan veertig lokale architectuurcentra. Voor het volledige programma van de Dag van de Architectuur en aanvullende informatie over de Architectuurprijs Lelystad, kijk op de website van Stichting ALS. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor Architectuur. Ja