Derde Oxfam Novib Trailwalker van start in Ede

Persbericht van Oxfam Novib

Team uit Birma wandelt mee

Den Haag, 21 juni 2011 - Op zaterdag 25 en zondag 26 juni vindt de derde Oxfam Novib Trailwalker plaats in Ede. De heer Sai Sam Kham vertegenwoordiger van de Birmese partnerorganisatie van Oxfam Novib, Metta geeft om half 11 het startsein. De honderden wandelaars beginnen dan aan de non-stop wandeltocht (ook 's nachts) van 100 kilometer door de natuurgebieden van de Veluwe. Opbrengsten gaan naar onderwijsprojecten van Oxfam Novib, zoals in Birma/Myanmar. Naast Sai Sam Kham zullen ook Farah Karimi (directeur Oxfam Novib) en Cees van der Knaap (burgemeester van Ede) de wandelaars een hart onder de riem steken.

Er zullen vele bijzondere teams aan de start verschijnen in Ede. Zo is er een team uit Birma/Myanmar dat meeloopt, met vertegenwoordigers van Metta. De generale repetitie liepen zij vorig weekend nog in de binnenlanden van Birma/Myanmar. Er zijn teams met brandweermannen, onderwijzers en onderwijzeressen en er doen 10 Aegon teams mee (waaronder vele internationale werknemers van de organisatie, van Hongarije tot de USA). Of neem een pasgetrouwd koppel, hij uit Ecuador, zij uit Nederland. Ze trouwden in Ecuador en zijn nu op huwelijksreis in Nederland alwaar zij, samen met haar ouders, de Trailwalker meelopen. Bovendien doet er een team mee met hierin twee blinde wandelaars.

De Oxfam Novib Trailwalker is een loodzware wandeltocht die voert over onverharde paden, langs zandverstuivingen, bossen en heidevelden. Meer dan 26 jaar geleden ging de eerste Trailwalker van start in Hongkong als training voor militairen. Tegenwoordig vinden er jaarlijks succesedities plaats in Australië, Groot-Brittannië, Nieuw-Zeeland, Canada, Duitsland, Ierland, Japan en België. Alles draait om teamwork, de vier teamleden gaan de uitdaging samen aan: honderd kilometer lopen binnen dertig uur. Met in het vooruitzicht ellenlange bospaden, mooie momenten, irritaties en misschien wel veel en/of reusachtige blaren. Tussen start en finish zijn in totaal negen checkpoints, met eten, drinken, massages, Rode Kruis-ondersteuning en toiletten. De teams ontmoeten hier hun eigen supportteam dat hun moreel ondersteunt en van eten voorziet. Via een tracker op de website zijn de teams live te volgen. Het gaat niet alleen om de sportieve prestatie, elk team brengt minimaal 3000 euro binnen voor onderwijsprojecten van Oxfam Novib, zoals in Birma/Myanmar. Want alle kinderen hebben recht op onderwijs, zodat ze zelf aan hun toekomst kunnen werken. Onderwijs is immers het beste wapen tegen armoede.

Links:
http://www.oxfamnovib.nl/trailwalker



Razende Robot Reporter