Gemeente Zoetermeer

Veteranenavond in de Dorpsstraat

historisch legervoertuig
Zaterdag 25 juni is de Nederlandse Veteranendag die ook in Zoetermeer niet ongemerkt voorbij zal gaan. De stuurgroep veteranen heeft een uitgebreid feestelijk avondprogramma georganiseerd dat in de Dorpsstraat wordt gehouden.
Er is bewust gekozen voor een avondprogramma om de veteranen en de inwoners de gelegenheid te geven overdag naar de landelijke Nederlandse Veteranendag in Den Haag te gaan. De Nederlandse Veteranendag is niet alleen bedoeld voor de veteranen zelf, maar ook voor het overige publiek. Centraal staat maatschappelijke erkenning, herkenning en waardering voor de inzet van veteranen en wederzijds respect.

Defilé
Ook dit jaar is er een defilé van historische en moderne voertuigen van de Krijgsmacht die zijn ingezet bij verschillende Vredesmissies. De route van het defilé is te zien op www.zoetermeer.nl/veteranenavond. De voertuigen vertrekken tussen 18.00 en 18.30 uur vanaf de Buytenparklaan, ter hoogte van Intratuin. De kleine voertuigen komen tussen 19.00 en 19.45 uur in de Dorpsstraat aan ter hoogte van de Pasta Company. De grote voertuigen voor de Static show komen aan op de parkeerplaats, aan de achterzijde van de Pasta Company aan de Osylaan.

Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD)
Op de parkeerplaats, aan de achterzijde van de Pasta Company, staat de Explosieven Opruimingsdienst. Defensie heeft materieel met een educatief karakter over mijnen en explosieven ter beschikking gesteld en is aanwezig om u een uitleg te geven.

Nationale vlaginstructie
Besloten is dat de Nederlandse vlag voortaan altijd op de Veteranendag zal wapperen. Daarom wordt iedereen opgeroepen om massaal als eerbetoon voor de veteranen de Nederlandse driekleur uit te steken.

Muziek
Op het plein voor de Pasta Company is vanaf 19.00 tot 22.00 uur een optreden te zien van de Frits Landesbergen Big Band.