Gemeente Almere

Startschot Zelf bedacht, Zelf gedaan op 25 juni

25-06-2011 | Start: 13:00 | Eind: 16:00 | Locatie: Buurtcentrum Stedenpunt, Kampenweg 3

Onder de titel `Zelf bedacht, Zelf gedaan' kunnen bewoners uit Almere Centrum en een deel van Almere Stad West de komende vier jaar goede plannen indienen om hun wijk nog beter, socialer, creatiever, sportiever of mooier te maken. De ingediende plannen worden beoordeeld door een speciale bewonerscommissie (de regiegroep), die op zaterdag 25 juni officieel wordt geïnstalleerd door wethouder Berdien Steunenberg tijdens de feestelijke kick-off van het project. De hele middag is er van alles te doen in en rondom buurtcentrum Stedenpunt in Stedenwijk.

Tot en met 2014 is er jaarlijks zo'n 100.000 beschikbaar om goede plannen te ondersteunen. Het geld is bedoeld voor Almere Centrum, Staatsliedenwijk, Stedenwijk Noord, Stedenwijk Midden tot en met de Rotterdamweg en het deel van Kruidenwijk ten oosten van het Tuinkruidenpad. De regiegroep beheert het budget en kent `vouchers' (Wijkwaardebonnen) toe aan de plannen die zij goedkeuren. Met deze Wijkwaardebonnen kunnen de bewoners de uitvoering van het plan bekostigen.

`Bingow'
Speciale gasten tijdens de kick-off zijn bekende Almeerders Tante Samantha en Ome Cor. Na de installatie van de regiegroep trappen zij de activiteiten van de middag af met een `Bingow' die helemaal in het teken staat van Zelf bedacht, Zelf gedaan.

Op het buitenterrein van buurtcentrum Stedenpunt kunnen mensen vervolgens informatie en advies inwinnen over het project en samen brainstormen over plannen voor hun wijk. Ook kinderen kunnen hun eigen plannen uitwerken in een knutselwerk of schilderij.

Street Legends
Op de Clarence Seedorf Playground naast het buurtcentrum geven de bekende straatvoetballers van Street Legends vanaf 14.00 uur verschillende clinics. Street Legends werd in 2005 opgericht door oud-profvoetballer Edgar Davids. Intussen trekt de groep de hele wereld over om wedstrijden te spelen tegen lokale teams en om hun spectaculaire trucs te vertonen.

Zelf bedacht, Zelf gedaan is een samenwerking tussen de gemeente Almere en De Schoor, Welzijnswerk Almere.
ov-kaart actie