Gemeente Binnenmaas

C-Factor, cultuurparticipatie op de parkdag

23-06-2011 C-factor

De vijfde Parkdag Oud-Beijerland, georganiseerd door Stichting ToBe, vindt plaats op zaterdag 25 juni in het Laningpark (links van het gemeentehuis, ingang Willem van Vlietstraat).

Met het cultuurparticipatieplan de C-Factor willen de vijf gemeenten uit de Hoeksche Waard zoveel mogelijk inwoners actief betrekken bij kunst en cultuur in de regio. In 2011 wordt wederom geïnvesteerd in vele projecten: van musical gala, dans talentenjacht, verschillende concerten van klassiek t/m jazz, beeldende kunst tot aan het mogelijk maken van de cultuurprijs.

Tijdens de parkdag op 25 juni zijn er verschillende uitvoeringen van de C-Factor te zien. Er kunnen bezoekers in de leeftijd van 3 t/m 99 jaar een kunstwerk maken, deels onder begeleiding van schilder/kunstenaar Dennis Happé. En kunnen Hoeksche Waarders met een cultuuridee zich inschrijven voor de Cultuurprijs en wellicht op 3 september één van de twee prijzen winnen van 4000 en 2500 euro. Meer informatie over de cultuurprijs en andere projecten zijn te verkrijgen in de partytent van de C-Factor op het cultuurplein.

Programma C-Factor activiteiten tijdens de parkdag

Locatie muziekveld: tussen 11.00 en 13.00 uur

* Senioren Orkest Hoeksche Waard

* Cultinair café presentatie door dichtenares Ibunda en theatermaker Gerard Laurens Het Cultinair Café is een laagdrempelig regionale open podium voor dichters, performers en muzikanten en wordt georganiseerd door dichtenares Ibunda.

Locatie: kinderveld / danspodium

* Optreden van de 13 jarige Esméé Hensen uit Oud-Beijerland, winnares van Show your dance. Show your Dance is een dans talentenjacht voor middelbare scholieren, woonachtig in de Hoeksche Waard.

Locatie: cultuurveld / partytent C-Factor

* Bezoekers kunnen hun creativiteit kwijt met het maken van een klein kunstwerk op papier. Dit wordt door stichting cultuurexplosie tot een groot kunstwerk gemaakt en zal tijdens Kunst te Kijk in Comstrijen op 15 augustus t/m 5 september te bewonderen zijn. Kunst te Kijk is een project waarbij Hoeksche Waardse kunstenaars de kans krijgen hun kunst te exposeren in etalages van winkels en bibliotheken. Daarna zal het kunstwerk te zien zijn in het kantoor van de C-Factor. Terwijl ouders kunst maken en/of bewonderen op het cultuurveld kunnen de kinderen (3+) onder leiding schilder/kunstenaar Dennis Happee molens beschilderen op een enkele meters groot schilderij. Dit schilderij zal eveneens te bezichtigingen zijn op verschillende locaties. Meer informatie vindt u op www.cultuurhw.nl.

* Bezoekers kunnen hun verhaal inspreken in het verhalenkabinet. Het verhalenkabinet, een vertelmeubel/opnameapparatuur voor het registreren van karakteristieke Hoeksche Waardse verhalen. Alle verhalen worden verzameld en opgeslagen in het Register van de dag van Gister dat via internet wordt gepubliceerd op de website www.gister.nl. Zo blijven alle verhalen eveneens bewaard voor het nageslacht.

* Er is informatie over de projecten waar de 5 gemeenten in investeren middels de C-Factor in de C-Factor partytent.
* Iedereen kan met een cultuuridee zich inschrijven voor de cultuurprijs van 4000 euro of kans maken op de publieksprijs van 2500 euro. De cultuurnetwerker Hoeksche Waard, Julia Vonno voorziet u graag van alle informatie.

* Tenslotte krijgen de kinderen een C-Factor ballon.

Het Laningpark is links van het gemeentehuis gevestigd, ingang Willem van Vlietstraat. Zie voor volledige programma parkdag: www.deparkdag.nl.

Dit is een nieuwsbericht van Bibliotheek Hoeksche Waard.