Ingezonden persbericht


( P E R S B E R I C H T )

Rotterdam, vrijdag 17 juni 2011

Boek over leven en loopbaan van Carice van Houten

Carice, een portret in woord en beeld exclusief verkrijgbaar bij het AD

Onder de titel Carice, een portret in woord en beeld verschijnt volgende week een boek over het leven en de loopbaan van actrice Carice van Houten. In dit boek gaat AD-filmredacteur Ab Zagt op zoek naar de oorsprong van het acteertalent van Nederlands beste filmactrice. Carice, een portret in woord en beeld is vanaf zaterdag 25 juni met bon uit het AD voor ¤ 9,99 verkrijgbaar bij de aangesloten verkooppunten.

Aan de hand van gesprekken met verschillende personen die een belangrijke stempel op haar carrière en persoonlijke leven hebben gedrukt, schetst Ab Zagt een beeld van Carice's jeugd en loopbaan, evenals haar speciale relatie met muziek, dieren en haar tegenspelers.

Aan het woord komen onder anderen haar ouders, Paul Verhoeven, Rutger Hauer, Halina Reijn, Barry Atsma, Martin Koolhoven, Thomas Acda, Paul de Leeuw, Thom Hoffman, Reinout Oerlemans, Waldemar Torenstra en Theo Maassen.

Daarnaast bevat het boek Carice's persoonlijke favoriete portretfoto's van nationale en internationale topfotografen, zoals Anton Corbijn, Erwin Olaf, David Oldham en John Lindquist. Ook is er veel nog nooit eerder gepubliceerd beeldmateriaal te zien, zoals foto's uit haar jeugd en achter de schermen op diverse filmsets.

AD-filmredacteur Ab Zagt: 'Carice van Houten is een fenomeen in de Nederlandse filmwereld. Zij wordt unaniem beschouwd als onze beste filmactrice. Daarom is een boek over haar leven in dit stadium van haar carrière helemaal op zijn plaats.'

Carice, een portret in woord en beeld is vanaf zaterdag 25 juni met bon uit het AD voor ¤ 9,99 te koop bij Ako, Bladzijde, Libris, Free Record Shop en Primera.

coverfoto: Marc de Groot

www.AD.nl

----------

Noot voor de redactie,