Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 17 juni 2011
(375 woorden, 2 pagina's)

Kerkennacht in Rotterdam

Programma in de Kathedraal en pendelbus tussen kerken

De Rotterdamse Wethouder voor participatie Mevr. Korrie Louwes geeft op zaterdag 25 juni om 16.00 uur, op het plein voor de Laurenskerk, het startschot voor de 3e editie van de Rotterdamse Kerkennacht, waarin religieus Rotterdam zich presenteert met muziek en liturgie, debat en bezinning, theater en dans zien wat ze aan kunst en cultuur in huis hebben.

Met als centraal motto 'God is back'? manifesteert de kathedraal van het bisdom Rotterdam zich met tal van activiteiten tijdens de Kerkennacht. Muziek, zang, kennismaking met het te renoveren grote orgel, demonstraties van nog te restaureren schilderingen, rondleidingen, tekenkunst, bezichtiging van liturgische voorwerpen en presentaties van de door Bouwbedrijf Burgy - Beste Leerbedrijf van 2010 - in de kathedraal uitgevoerde restauraties vormen de belangrijkste programmaonderdelen in de H.H. Laurentius en Elisabethkathedraal aan de Mathenesserlaan 307. Optreden zullen onder meer
Programma Mario Raadwijk, voormalig zanger van r&b-groep Re-Play, de Cantorij en Zoltan Migovics, accordionist. Om 22.30 uur worden er Taizéliederen gezongen, om 23.00 uur sluit het programma. Verder is er onder meer een p/proeverij van Kroatische delicatessen, torenbeklimming, kleurplaten maken door kinderen, portret- en modeltekenen, de Reli-shop informatie over de voortgaande restauratie, bezichtiging van liturgische gewaden en liturgisch vaatwerk in gerestaureerde sacristie. Er zijn consumpties (koffie, thee, frisdranken etc.) in Lourdeskapel verkrijgbaar.

Gedurende de Kerkennacht rijdt er een speciale bus - de zogenoemde Opstapper - een route langs 9 deelnemende kerken in Rotterdam-West en gedeeltelijk het Centrum. Door middel van een doorlopend vervoerbewijs (1 euro) kan men onbeperkt gebruikmaken van deze bus. De vervoersbewijzen zijn op de 25e juni verkrijgbaar in de kathedraal en bij de conducteur in de Opstapper. De kerk gaat onder meer langs de Paradijskerk aan de Nieuwe Binnenweg 25, de Remonstrantse gemeente op de hoek Westersingel / Museumpar, de Eendrachtskapel, St Mary's Church, (Pieter de Hooghweg 131) en de O.L.V. Sterre der Zee (Poolse RK Parochie) aan de Beukelsdijk 179.

Vertrektijden rondrit Opstapper vanaf Kathedraal H.H. Laurentius en Elisabeth, Mathenesserlaan: 18.00 uur; 18.45 uur; 19.30 uur; 20.15 uur; 21.00 uur; 21.45 uur en 22.30 uur.

De Kerkennacht wordt zaterdagmiddag geopend op het plein voor de Grote of Laurenskerk. Om 15.40 uur treedt Joany Muskiet op, waarna een gevarieerd programma volgt tot 16.30 uur.

Programma
Het volledige programma van de Rotterdamse Nacht der Kerken is te vinden op www.kerkkennacht.nl.

Einde bericht


---

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht