Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - NO CULTURE NO FUTURE

Beelden Amsterdam uit protest in zwart verpakt!

Zaterdag 25 juni 2011 16:00 uur Rembrandt Plein Amsterdam zullen Amsterdamse standbeelden in het zwart worden verpakt door deelnemers aan de protestactie No Culture No Future.

No Culture No Future is een protest tegen de drastische bezuinigingen op cultuur in Nederland en in het bijzonder tegen de wijze waarmee de regering hiermee omgaat.

Op de in het zwart gehulde beelden staat een groot wit kruis, dit symboliseert het verdwijnen van kunst en kunstinstellingen. No Culture No Future wil hiermee duidelijk maken wat de gevolgen van de bezuinigingen zullen zijn. Doordat veel kunst verdwijnt, verandert de aanblik van de Nederlandse steden en zullen deze minder dynamisch en levendig zijn. Op zaterdag 25 juni zullen een aantal Amsterdamse standbeelden op deze wijze worden ingepakt, waaronder het standbeeld van Rembrandt van Rijn.

Op 10 juni j.l. startte de actie No Culture No Future. Kunstinstellingen, kunstenaars, kunstliefhebbers en allen die het niet eens zijn met het cultuurbeleid van deze regering werden uitgenodigd om hun gevel of ramen in het zwart te hullen met daarop een wit kruis. Culturele organisaties als Dood Paard, de Melkweg (Amsterdam), Theater aan het Spui (Den Haag), het Korzo theater (Den Haag), Frascati (Amsterdam), Theater de Veste (Delft) volgden dit initiatief alsook vele kunstenaars en betrokkenen. Daarnaast wordt actief protest gevoerd op facebookpagina's van No Culture No Future, Halbe de Sloper en Cultuurstaking. De actie loopt tot en met 27 juni wanneer de Tweede Kamer debatteert over de cultuurbezuinigingen.

Het protest van No Culture No Future wordt gesteund door Den Haag Sculptuur.

Meer informatie over No Culture No Future is te vinden op:

www.facebook.com/noculture.nofuture

https://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=245377808811776