Dienstenbond CNV

Nieuws

24 juni 2011

Onderhandelingsresultaat cao voor het omroeppersoneel

Op 17 juni jongstleden heeft CNV Media een onderhandelingsresultaat bereikt voor de nieuwe cao voor het omroeppersoneel. We hebben zeker niet al onze voorstellen kunnen realiseren, daarom leggen we het resultaat ook neutraal aan u voor. Uiteindelijk is het woord natuurlijk aan u. Tot en met 8 juli kunt u uw stem uitbrengen.

De hoofdpunten op een rijtje:

* De cao heeft een looptijd van 24 maanden, ingaande 1 januari 2011 en derhalve eindigend op 31 december 2012.

* Een structurele loonsverhoging van 1%, per 1 januari 2011. Daarnaast een eenmalige uitkering van 0,5% per 1 oktober 2011 en van 1,5% per 1 januari 2012.

* Partijen hebben afgesproken om, tot en met 31 december 2012, jaarlijks 250.000 euro vrij te maken ter compensatie van het verlies van pensioenopbouw voor medewerkers die hun baan verliezen. Een paritaire commissie zal zich over individuele gevallen buigen en de vorm en hoogte van de eventuele compensatie bepalen.
* Werknemers krijgen de mogelijkheid een onafhankelijke derde te betrekken bij een door hen ingesteld bezwaar bij hun jaarlijkse beoordeling.

* Een paritaire werkgroep zal zich buigen over (te ontwikkelen) beleid en instrumenten in het kader van Sociale Innovatie. De bevindingen van de werkgroep zullen een leidende rol spelen bij het volgende cao-overleg.

De volledige tekst van het onderhandelingsresultaat vindt u op onze website:
http://www.cnvdienstenbond.nl/branches-en-bedrijven/media/publieke-omro ep/

Zoals gezegd, we hebben niet al onze voorstellen kunnen realiseren. Daarom leggen wij het behaalde resultaat ook neutraal ter stemming aan u voor. Tot en met 8 juli kunt u, met het bijgesloten reactieformulier, uw stem kenbaar maken.

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl.