Politie Drenthe

Drukke TT nacht

Assen, 25-06-2011 o De TT nacht in Assen is over het algemeen zonder noemenswaardige problemen verlopen. De sfeer is overwegend gezellig en feestelijk geweest. Volgens de gemeente Assen hebben ongeveer 55.000 bezoekers de avond en nacht bezocht. De politie spreekt van een drukke nacht waarin hard is gewerkt om de veiligheid van iedereen zoveel mogelijk te waarborgen. Daarin is intensief samengewerkt met andere partijen als gemeente, brandweer, LOC7000 en de campingeigenaren.

Aanhoudingen

Bij vechtpartijtjes en opstootjes, waar in alle gevallen direct op is gereageerd door de politie, zijn 31 personen aangehouden. Deze vonden bijna allemaal plaats in de binnenstad. De aangehouden verdachten worden zoveel mogelijk direct verhoord en afgehandeld. Voor feiten als mishandeling met letsel en belediging van de politie zijn boetes uitgedeeld tot maximaal 850,-.

Gewond

In Witten raakte een brandweerman licht gewond toen hij als lid van een handhavingsteam op de Witterhaar door de bestuurder van een scooter omver werd gereden. Deze bestuurder reed daarna door en wordt nog gezocht.

Alcohol en verkeer

Vier bestuurders kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Verder werden voor verschillende verkeersovertredingen, bijvoorbeeld niet dragen gordel of helm en niet handsfree bellen, proces-verbaal opgemaakt.

SMS-alert

Donderdagmorgen kwamen er 12 meldingen binnen van gedupeerde tenteigenaren. Hun tent werd op dinsdag- en woensdagnacht opengesneden en verschillende goederen zoals geld, gsm's en navigatie apparatuur werden gestolen. De politie waarschuwde direct middels een sms-alert alle campingeigenaren. Met behulp van waarschuwingsborden werden bezoekers door de eigenaren, direct na het alert, geattendeerd op de dieven. Er kwamen hierna geen nieuwe meldingen meer binnen. De politie doet onderzoek naar de daders. Tevens werden met een sms-alert meerdere campingeigenaren gewaarschuwd voor verdachte/vervelende personen. Onderlinge afspraken leidden er toe dat deze personen ook op de andere campings met behulp van een sms-alert zijn geweigerd

Motordiefstallen

Tot zaterdagmorgen was er een motordiefstal bekend bij de politie.

Verkeerstoezicht

Zaterdagmorgen schakelt de politie om van het begeleiden van het TT Festival naar begeleiding van de verkeerstromen naar het circuit.