Politie Midden- en West Brabant

Agressieve automobilist opgepakt na levensgevaarlijk rijgedrag

Zevenbergen, 25-06-2011 o Een 26-jarige automobilist uit Antwerpen (België) haalde vrijdagavond 24 juni 2011 levensgevaarlijke capriolen uit op de autosnelwegen A-16 en de A-17. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens poging tot doodslag.

Het begon allemaal rond 18.15 uur bij een file vanwege wegwerkzaamheden op de autosnelweg A-16. Het verkeer in zuidelijke richting moest ritsen vanwege een naderende wegversmalling. Er was hierdoor sprake van filevorming. De Belg reed in zijn bruine BMW langs de wachtenden en wilde vooraan bij de pijlwagen van Rijkswaterstaat invoegen in de file. De overige weggebruikers waren niet van dit voordringgedrag gediend en lieten de Belg er niet tussen. De automobilist werd kwaad en richtte zijn agressie op een 24-jarige automobilist uit Zwijndrecht. Hij achtervolgde de man uit Zwijndrecht via de A-16 naar de A-17. Hij maakte zich daarbij o.a. schuldig aan bumperkleven, afsnijden, waarbij hij zijn slachtoffer van de weg probeerde te drukken. Hij uitte ook non-verbale bedreigingen door met zijn hand snijdende bewegingen over zijn keel te maken. Niet alleen degene die achtervolgd werd belde de meldkamer. Ook diverse andere weggebruikers sloegen alarm over het verkeersgevaarlijke rijgedrag van de Belg. De politie haalde hem van de snelweg en nam de man mee naar het politiebureau. Hij kreeg
proces-verbaal vanwege zijn verkeersgevaarlijke en agressieve
rijgedrag. Daarnaast is hem poging tot doodslag ten laste gelegd. De verdachte was overigens een bekende van de Belgische justitiële autoriteiten.


Laatst gewijzigd 25-06-2011 10:48 | © Regio Midden en West Brabant |