Politie Groningen

Zaterdag 25 juni 2011

Provincie Groningen, 25-06-2011

Groninger aangehouden voor koperdiefstal

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmorgen in het Stadspark in Groningen een 53-jarige inwoner uit die plaats aangehouden. Een agent zag dat de man achterop zijn fiets enkele koperen regenpijpen vervoerde en vertrouwde dit niet. Toen de Stadjer werd aangesproken bleek hij in het bezit te zijn van diverse gereedschappen. Omdat de politie sterke vermoedens had dat het koper van diefstal afkomstig was, werd de fietser aangehouden. De koperen pijpen zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Inzittende gewond na aanrijding

NIEUWE PEKELA Bij een aanrijding op de provinciale weg N367 raakte vrijdagmiddag een 64-jarige vrouw uit Beerta gewond. Een 33-jarige automobilist uit Oude Pekela wilde de N366 op rijden en moest wachten op een passerende vrachtwagen. Achter de vrachtwagen reed een personenauto.

Deze werd door de Pekelder te laat opgemerkt en een aanrijding was het gevolg. De 64-jarige inzittende van het voertuig werd met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Bromfietser onder invloed aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmiddag een 38-jarige man uit Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten controleerden de bromfietser op de Kaliumstraat in Groningen. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed reed. Op het bureau werd een alcoholpromillage van 455 ug/l (1,05 promille) vast gesteld. Het was niet de eerste keer dat de Stadjer werd aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie maakt proces-verbaal op.

Botsing tussen scooter en fietser

KOLHAM Vrijdagmiddag is op de Rengerslaan te Kolham een 50-jarige man uit Kropswolde gewond geraakt na een botsing met een 16-jarige plaatsgenoot. De 50-jarige reed op zijn racefiets over het fietspad van de Rengerslaan waar de scooterrijder hem tegemoet reed. Door nog onbekende oorzaak raakten zij met de sturen in elkaar waardoor ze beiden ten val kwamen. De 50-jarige wielrenner kon zich ter plaatse door personeel van de ambulance laten behandelen aan zijn schaafwonden. Beide pechvogels konden hierna hun weg vervolgen.

Vervelende alcomobilist aangehouden

HARKSTEDE De politie heeft vrijdagavond een 60-jarige inwoner uit Harkstede aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten kregen de melding dat de man dronken achter het stuur was gestapt. Zij troffen de bestuurder aan op de Schout Poelmanweg in Harkstede en controleerden hem op het gebruik van alcohol. Het lukte de man niet om de blaastest op een juiste manier uit te voeren waarop hij werd aangehouden. De verdachte nam direct een agressieve houding aan en dreigde een agent te slaan. Hierop is de man met gepast geweld in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau. Ook aan het bureau gedroeg de man zich zeer vervelend. Hij vernielde een deur van het politiebureau. De man werd ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond een 38-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden. In een supermarkt aan de Vennen in Delfzijl werd de man betrapt bij het stelen van een fles port. Op aanwijzing van het winkelpersoneel kon de verdachte even later door de politie worden aangehouden in het centrum van Delfzijl. De winkeldief is overgebracht naar het cellencomplex aan de Hooghoudstraat alwaar hij werd ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilisten gewond na aanrijding

VLAGTWEDDE Bij een aanrijding op de Scheferweg te Vlagtwedde zijn vrijdagavond een 18-jarige vrouw uit Mussel en een 31-jarige inwoner uit Onstwedde gewond geraakt. De 31-jarige bestuurder reed in een scherpe bocht op de Scheferweg en kwam daar de 18-jarige vrouw tegen die hem tegemoet reed. De Onstweddenaar kon niet voorkomen dat hij op zijn tegenligger botste waardoor beide autos beschadigd raakten. De bestuurders moesten zich laten behandelen bij een dokterspost voor snijwonden veroorzaakt door gebroken glas en kneuzingen. Een bergingsbedrijf heeft beide voertuigen weggesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Man aangehouden na bedreiging

GRIJPSKERK De politie heeft vrijdagavond een 45-jarige inwoner uit Grijpskerk aangehouden voor bedreiging. Agenten reageerden op een melding dat de man met iets wat op een wapen leek richting het station liep. Even later bleek dat de verdachte een agent van de spoorwegpolitie had bedreigd. Op het perron werd de man aangetroffen. Hij had een bijl bij zich. De politie gaf de verdachte de opdracht de bijl neer te leggen maar hier luisterde hij niet naar. Hierop werd de verdachte gepepperd en met gepast geweld aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex van de politie en ingesloten voor verhoor. De agent van de spoorwegpolitie doet aangifte van geweld en agressie tegen een ambtenaar in functie.

Fietsendief gepakt

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht een 20-jarige fietsendief uit Ter Apel op heterdaad aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de man op het Martinikerkhof veel interesse toonde in de fietsen die daar stonden. Toen de verdachte een fiets pakte werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij bekende dat de fiets niet van hem was. Na het afleggen van een verklaring mocht hij het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na mishandeling

APPINGEDAM De politie heeft vrijdagnacht aan de Wijkstraat een 21-jarige Appingedammer aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de man een 19-jarige plaatsgenoot sloeg. De aanleiding zou een nog niet uitgesproken ruzie van enige tijd geleden zijn. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij zijn fouillering werd een boksbeugel en een mes in beslag genomen. De verdachte werd ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Gewonde na steekincident

VEENDAM De politie heeft vrijdagnacht bij een steek- en vechtpartij twee mannen uit Veendam (33 en 32 jaar) en een 20-jarige inwoner uit Winschoten aangehouden.

Omstreeks 04.30 uur reageerden agenten op een melding van een vechtpartij op het Prins Hendrikplein. Het bleek dat een 41-jarige Veendammer hierbij gewond was geraakt. Het slachtoffer werd met een snijwond in zijn gezicht naar het ziekenhuis gebracht. Al gauw werd duidelijk dat het slachtoffer en zijn 20-jarige kameraad ruzie hadden gehad met de twee verdachten. De politie zette de omgeving van het Prins Hendrikplein af en stelde een onderzoek in. De politie heeft nog geen idee wat er zich precies heeft voorgedaan en wat de aanleiding is geweest voor de geweldsuitbarsting.

Openbare dronkenschap

ZUIDBROEK De politie trof vrijdagnacht op de Kerkstraat in Zuidbroek een nauwelijks aanspreekbare man aan. Hij bleek zwaar onder invloed te verkeren. De 54-jarige Engelsman werd ter ontnuchtering ingesloten. Als hij zijn roes heeft uitgeslapen mag hij het bureau met een bekeuring op zak weer verlaten.

Man aangehouden na uitdelen klap

UITHUIZEN Een 25-jarige man uit Uithuizen is vrijdagnacht aangehouden voor mishandeling van een 24-jarige dorpsgenoot. Agenten reageerden op een melding dat er aan de Havenweg gevochten werd. Ter plaatse troffen zij het slachtoffer aan. De man had een verwonding in zijn gezicht. Op aanwijzing van het slachtoffer kon de politie even later de 24-jarige verdachte aanhouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. Hij doet aangifte. De politie maakt proces-verbaal op.