Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |'t Harde - Diefstal bij autobedrijf                       |

Twee onbekende mannen hebben vrijdag 24 juni bij een autobedrijf aan de Eperweg in 't Harde geld weggenomen. Zij zagen kans het personeel af te leiden en ondanks inzet van meerdere politie-eenheden en een Burgernetactie zijn de mannen nog niet aangehouden.


De melding van de diefstal kwam omstreeks 15.25 uur bij de politie binnen. Twee mannen waren bij een autobedrijf en toonden interesse in een auto. Eén van hen heeft de verkoper afgeleid. Een ander zag kans om geld uit het kantoor weg te nemen. Het gaat om twee lichtgetinte mannen. De één was ongeveer 30 jaar, had een kaal hoofden was tussen de 1.80 en 1.90 m lang. Hij was breed en slank en droeg een streepjesshirt. De ander was ongeveer 25 jaar en had zwart kort haar met een kuifje. Hij was slank en droeg een donkerblauwe jas.
Diverse politie-eenheden stelden in de omgeving een onderzoek in en er werd ook een Burgernetactie gestart. Ondanks deze inzet zijn de daders nog niet aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet.


2011086965
|     |Harderwijk - Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed      |

Een 28-jarige jongeman uit Hierden heeft zaterdagochtend 25 juni zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij met teveel drank op in Harderwijk werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Surveillerende agenten zagen omstreeks 04.50 uur een auto nogal slingerend over de N 302 in Harderwijk rijden. De bestuurder had er de sokken in en bij controle bleek hij te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en blies op het politiebureau ruim 1.3 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011087165
|     |Harderwijk -  Dronken jongeman aangehouden                |

De politie heeft vrijdagavond 24 juni in Harderwijk een 22-jarige jongeman uit Nijkerkerkveen aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Hij had te diep in het glaasje gekeken en viel mensen lastig.


Agenten kregen omstreeks 19.35 uur en melding dat bij het busstation in Harderwijk een jongeman in dronken toestand mensen zou lastig vallen. Bij de komst van de agenten zagen zij, dat de jongeman bijna niet meer op zijn benen kon staan. Hij kon zich ook niet legitimeren. Hij werd aangehouden en in eerste instantie was hij redelijk rustig. Onderweg naar het cellencomplex in Apeldoorn begon hij te schreeuwen en bedreigde hij de agenten met de dood. De verdachte is in een dronkenmancel ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011087037
|     |Hattem -  Beginnend bestuurder met teveel op aangehouden  |

Agenten hebben op vrijdagavond 24 juni op de Dorpsweg in Hattem een 18-jarige Hattemer aangehouden. Hij bleek teveel gedronken te hebben.


Surveillerende agenten lieten de jongeman omstreeks 22.10 uur tijdens de horecadienst stoppen Het bleek dat de jongeman gedronken had en de ademanalyse op straat gaf aan dat hij teveel op had. Op het politiebureau blies hij bijna 0.5 promille. Als beginnend bestuurder is 0.2 promille het maximaal toegestane promillage. Aangezien hij al een keer eerder is bekeurd krijgt hij nu een proces-verbaal. Met een rijverbod kon hij later op de avond naar huis.


2011087061
|     |Nunspeet -  Man tracht zich aan verkeerscontrole te       |
|     |onttrekken                                                |

De politie heeft op vrijdag 24 juni na een achtervolging een 23-jarige man uit Opijnen aangehouden. Hij trachtte zich aan een controle te onttrekken en bleek teveel gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Agenten controleerden vrijdagavond op de Eperweg automobilisten die van een muziekfeest terug kwamen. Rond 22.40 uur zagen zij, dat een automobilist de controleplek naderde. Bij het zien van de agenten stopte de bestuurder en reed vervolgens een woonwijk in. Een surveillance-eenheid ging direct achter de auto aan. Op stoptekens reageerde hij niet en reed met zeer hoge snelheid door de woonwijk. Door de aanwezige verkeersdrempels kwam z'n auto regelmatig los van het wegdek. De man vluchtte de A 28 op richting Harderwijk en haalde het overige verkeer regelmatig via de vluchtstrook in. Voor de veiligheid van het overige verkeer hadden de agenten hun zwaailicht en sirene aangezet. Inmiddels was zijn snelheid ook geklokt en hij reed soms harder dan 180 km per uur. Via de mobilofoon werden andere surveillance-eenheden rond de vluchtroute gesitueerd. Toen hij weer via een afslag op de snelweg was gekomen en er bij Epe af ging, kon hij worden klemgereden. De man werd aangehouden en bleek gedronken te hebben . Op het politiebureau blies hij 1.0 promille. Gezien zijn verkeersgevaarlijke rijgedrag is zijn rijbewijs ingevorderd. Het proces-verbaal zal een lijst van overtredingen bevatten.


2011087077

|     |Nunspeet -  Verzet bij verlichtingscontrole               |

Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag 25 juni in Nunspeet een 21-jarige jongeman uit die plaats aangehouden. Bij een verlichtingscontrole wenste hij niet mee te werken en bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig.


Agenten hielden na afloop van een feest in de Sportlaan in de buurt toezicht op huiswaarts kerende feestvierders. Op een gegeven moment naderde hen een groepje fietsers zonder verlichting. De agenten lieten de jongeren stoppen en één van hen dacht door te kunnen rijden. Bij het vastpakken door een agent kwam hij ten val. Toen hem gevraagd werd om zijn legitimatiebewijs te tonen, begon hij zich vervelend op te stellen. Ook de waarschuwing dat hij anders werd aangehouden, had geen resultaat. Toen hij dan ook werd aangehouden, begon hij zich hevig te verzetten. Met gepast geweld werd hij ingerekend en naar het politiebureau gebracht. Hier werd hij verhoord en tegen de jongeman wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011087087
|     |Ermelo -  Sturen in elkaar, tiener gewond                 |

Bij een ongeval op de Enk in Ermelo is vrijdag 24 juni een 16-jarig meisje uit die plaats gewond geraakt. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek.


De ambulancedienst kreeg omstreeks 16.30 uur een melding dat op de Enk een meisje van haar fiets was gevallen en niet meer aanspreekbaar was. Een ambulance- en politie-eenheid gingen met spoed naar de opgegeven locatie. Hier bleek dat het slachtoffer met het stuur van haar fiets in het stuur van de fiets van haar vriendin was gekomen, waarna beiden ten val kwamen. De vriendin liep enkele kneuzingen op, haar vriendin is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Haar letsel is bij de politie niet bekend.


2011086999
|     |Wezep - Snelheidscontrole na klachten                     |

Agenten van het Verkeershandhavingsteam hebben op verzoek van de wijkagent vrijdag 24 juni in de avondspits een snelheidscontrole gehouden op de Zuiderzee-straat in Wezep gehouden. Ook nu reden veel automobilisten harder dan de toegestane 50 km per uur. Eén bestuurder reed zelfs 104 !


De gemeente en de wijkagent hebben diverse klachten ontvangen over het rijgedrag op de Zuiderzeestraat in Wezep. Besloten is om hier regelmatig te controleren en ook in de media wordt aandacht aan deze controles besteed. Het is de bedoeling om de snelheid op deze weg naar beneden te krijgen om zo de verkeersveiligheid te bevorderen. Vrijdag reden 120 van de ruim 500 passanten te hard. Eén van hen reed 104 km per uur en door politie-inzet elders was het niet mogelijk om deze bestuurder aan te houden. In dergelijke gevallen wordt het rijbewijs direct ingevorderd. Alle overtreders kunnen hun boete of dagvaarding binnenkort thuis verwachten.


2011087015


Einde berichten

-----------------------

(





(



---- --