Ingezonden persbericht



DAG VAN DE ARCHITECTUUR UTRECHT

Het gehele weekend, zaterdag 25 en zondag 26 juni, is er in Utrecht wat te beleven voor de architectuurliefhebber!

Bezinning, terug naar de basis van het vak. Dat is de afgelopen tijd de tendens in de Nederlandse architectuur. Deels gedwongen door de economische crisis, deels als reactie op de omvangrijke woningbouwoperatie in de naoorlogse en vinex-wijken, waarbij kwaliteit en maatwerk door de druk op de woningmarkt amper een rol leken te spelen. Inmiddels kunnen we constateren dat de tijd van topdown planning voorbij is en de druk op de woningmarkt getemperd. Bovendien wil de rijksoverheid dat de stad zich verdicht in plaats van uitbreidt. Dat vraagt om een heel andere aanpak. Utrecht experimenteert dan ook met nieuwsoortige participatietrajecten, met woningbouw op maat. En de nieuwbouw wordt preciezer ingepast, met als uitgangspunt de bestaande kwaliteiten van een gebouw, wijk of landschap.

De Dag van de Architectuur 2011 gaat met het thema Zelfverzonnen in op de eigen ideeën en eigenwijze aanpak,van architecten én bewoners. De Dag biedt met verrassende voorbeelden uit de stad van nu een glimp van de stad van de toekomst.

()

PROGRAMMA
25 & 26 juni

Dit jaar open huis bij markante nieuwbouw en gluren bij de makers zelf. Wie zijn die Utrechtse architecten en hoe ziet de door hun verzonnen stad er uit? Zij vertellen er graag over.

()

Bekijk voor het volledige programma, leuke sneak previews en de laatste updates: www.aorta.nu of www.dagvandearchitectuurutrecht.nl

()

INFORMATIE
programma
U kunt voor informatie over het programma van de dag terecht bij Architectuurcentrum Aorta, Achter de Dom 14, Utrecht. aorta@aorta.nu / T 030 232 16 86