Ingezonden persbericht


Persbericht, Leiden 8 juni 2011

Lichtspektakel tijdens opening Museumnacht Leiden.

Museumnacht Leiden opent op 25 juni met een primeur: een spectaculaire lichtshow in Rijksmuseum van Oudheden. Jonge kunstenaars, genaamd Mr. Beam, toveren de Egyptische tempel in het museum om tot een veelkleurig lichtkasteel. Mr. Beam heeft eerder gebouwen in Gent, in Rio de Janeiro en op de Dam in Amsterdam getransformeerd tot een levendig verhaal.

Speciaal voor Museumnacht Leiden 2011 heeft Mr. Beam een exclusieve lichtshow ontworpen die Museumnacht Leiden spectaculair van start laat gaan. Door middel van licht en muziek toveren zij de Egyptische tempel in het Rijksmuseum van Oudheden om tot een waar kunstwerk.

De opening van Museumnacht Leiden begint om 19.30 uur en is voor iedereen toegankelijk. Na de opening gaan om 20.00 uur alle deuren open voor een fantastische avond in Museum Boerhaave, Naturalis, Hortus botanicus Leiden, Rijksmuseum van Oudheden, Museum Volkenkunde, SieboldHuis, Museum De Lakenhal en Scheltema. De kaartverkoop loopt en het belooft een fantastische nacht te worden.

Museumnacht Leiden vindt plaats op zaterdag 25 juni van 20.00 tot 01.00 uur. Voor meer informatie over de opening, het programma en de kaartverkoop, kijk op www.museumnachtleiden.nl . Volg Museumnacht Leiden via twitter (@museumnachtLDN) of facebook om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Museumnacht Leiden is onderdeel van Cultuurmaand Leiden.


---