Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SPECSAVERS SPONSORT VETERANENDAG 2011

Huizen, 15 juni 2011 - Specsavers is dit jaar sponsor van Veteranendag 2011. Daarmee toont Specsavers respect voor alle oud-militairen die - namens het gehele Nederlandse volk - overal ter wereld werden ingezet in dienst van vrede en veiligheid. Specsavers wil graag iedereen de kans geven om zelf te bekijken wat Nederlandse veteranen hebben betekend voor ons land. Daarom geeft Specsavers in de week van 25 juni t/m 1 juli 50 procent korting op kaartjes voor het Legermuseum in Delft.

Veteranendag wordt dit jaar gevierd op zaterdag 25 juni in Den Haag. Het is een feestelijke dag voor zowel oud-militairen, als voor iedereen die veteranen een warm hart toedraagt. Samen wordt op 25 juni stilgestaan bij de inzet van Nederlandse militairen overal ter wereld. Zowel in het verleden als bij recente vredesoperaties. Naast de nog in leven zijnde militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of daarna in voormalig Nederlands-Indië, Korea of Nieuw-Guinea zijn ingezet, wordt ook de snel groeiende groep veteranen van recente missies geëerd. Deze oud-militairen hebben deelgenomen aan vredesmissies in internationaal verband, zoals in Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Irak en Afghanistan.

Maatschappelijk eerbetoon
Specsavers wil met het sponsoren van de Veteranendag een bijdrage leveren aan deze bijzondere dag. "Op deze manier kunnen we de veteranen bedanken voor hun inzet tijdens vredesmissies", vertelt Mandy Crooij van Specsavers. "Nederlandse veteranen hebben bijzonder werk verricht. Graag bieden we onze klanten daarom de mogelijkheid om dit zelf te bekijken in het Legermuseum in Delft. In samenwerking met het museum krijgen al onze klanten maar liefst 50 procent korting op kaartjes. Iedereen is van harte welkom om de kortingsbon op te komen halen in onze winkels in de week van 25 juni tot en met 1 juli. Klanten die geen mogelijkheid zien de winkel te bezoeken in deze week, kunnen de bon op http://www.specsavers.nl/aanbiedingen/legermuseum vinden". Alle veteranen kunnen bovendien bij Specsavers terecht voor een bril of hoortoestel. Op vertoon van hun Veteranenpas ontvangen zij 25 procent korting op een complete bril - bij monturen vanaf 99 euro - en 10 procent korting op hoortoestellen. Ruim 400.000 voorwerpen
De collectie van het Legermuseum omvat meer dan 400.000 voorwerpen, Van oude veldkaarten tot zware tanks en van militaire prenten tot uniformen, vaandels en een verzameling vuurwapens uit de Gouden Eeuw. Het museum toont niet alleen een flinke selectie van deze voorwerpen, maar vooral ook het verhaal erachter. Het geeft hiermee perspectief aan de geschiedenis van het (Nederlandse) leger door de eeuwen heen. Van de Tachtigjarige Oorlog, de beide Wereldoorlogen tot en met de VN-Vredesmissies van nu brengt het tweeduizend jaar militaire geschiedenis voor jong en oud. Over Specsavers Opticiens & Audiciens
Specsavers Opticiens is de snelst groeiende groep van opticiens in ons land en heeft internationaal meer dan 1400 winkels, waarvan op dit moment 106 winkels in Nederland. De winkels worden geëxploiteerd op 50:50 joint-venture basis onder leiding van een lokale partner/directeur. Specsavers is van mening dat Nederlanders al jaren veel teveel betalen voor een scherpe blik. Met deze filosofie startte het bedrijf in 1997 ook in Nederland. Internationaal verkoopt Specsavers jaarlijks 11,5 miljoen brillen van een hoge kwaliteit tegen een lage prijs. Specsavers-winkels worden geleid door volledig gediplomeerde opticiens, die uitgebreid oogonderzoek verrichten. En met diezelfde filosofie startte Specsavers in 2007 met de verkoop van hoorzorg in Nederland. Internationaal zijn er inmiddels meer dan 400 winkels, waarvan 80 winkels in Nederland. In de UK is Specsavers Audiciens zelfs marktleider op het gebied van hoorzorg. Alle winkels worden geleid door volledig gediplomeerde StAr-geregistreerde audiciens, die de klant begeleiden bij een correcte hooraanpassing.

Fotobijschrift:
Om de sponsoring van de Veteranendag door Specsavers te symboliseren, worden historische militaire uniformen getoond in de Specsavers winkel in Delft. De uniformen zijn te bewonderen in de collectie van het Legermuseum. In de week van 25 juni t/m 1 juli ontvangen klanten in een Specsavers winkel, een kortingsbon voor 50 procent korting op kaartjes voor het Legermuseum in Delft. Links: uniform van een Nederlandse ISAF soldaat, dat gedragen werd van 2002 tot 2010. Rechts: uniform uit 1939-1940, dat werd gedragen door de Nederlandse infanterie aan het begin van de Tweede Wereldoorlog.


- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor redacties

Voor meer informatie (