Gemeente Brummen


Gemeente present op 25 juni bij natuurdag

(Oorspronkelijke publicatie datum: 18-06-2011)

Het is altijd al goed toeven in de natuur in de gemeente Brummen. Maar zaterdag 25 juni aanstaande kunt u in natuurgebied Het Leusveld extra genieten van een inspirerende natuurmarkt. Tijdens deze markt, georganiseerd door Natuurmonumenten en Leuvenheimer Ruben Smit, kunt u kennismaken met allerlei regionale natuurorganisaties. Ook de gemeente is aanwezig om ons biodiversiteitsproject te presenteren. Daarnaast maakt wethouder Hennie Beelen op deze dag de winnaars bekend van de fotowedstrijd over biodiversiteit en landschap.

Poelenwacht
De natuurmarkt op het Leusveld aan de Rhienderensestraat in Brummen begint om 12 uur en duurt tot 16.00 uur. Vanuit het gemeentelijke poelenproject zal op deze dag tegelijk de Poelenwacht officieel in het leven worden geroepen. De vrijwilligers vertellen u bij een poel meer over hun activiteiten wat je zoal in en rond de poel kunt aantreffen.

Naast de presentaties van de gemeente en natuurorganisaties zijn er deze dag talloze bijzondere excursies in het gebied. Zoals een huifkartocht of een speurtocht naar de kleine ijsvogelvlinder. Ook kunt u op zoek gaan naar allerlei dieren in de sloot of roofvogels bekijken. Verder zijn er (gratis) workshops natuurfotografie en cartoontekenen. Deze zijn ook zeer geschikt voor kinderen!

Knoflookpad
Om 14.00 uur reikt onze kersverse wethouder Hennie Beelen de prijs uit aan de winnaar van de fotowedstrijd Natuurfotografie op de basisschool. Hieraan hebben bijna 400 kinderen uit de groepen 7/8 van alle basisscholen in de gemeente Brummen deelgenomen. Zij hebben op eigen wijze de themas biodiversiteit en landschap in beeld gebracht. Ook de gemeente Brummen besteedt veel aandacht aan deze themas. Onze wethouder op het gebied van natuur- en landschap mevrouw Beelen presenteert op 25 juni onze visie hierop. De knoflookpad als ambassadeur én beeldmerk van het biodiversiteitsproject speelt hierbij een belangrijke rol!

Meer weten?
Meer informatie over de natuurmarkt vindt u op www.groetenuitbrummen.nl en www.natuurmonumenten.nl. Op ozne site vindt u bij Plattelandsontwikkeling veel informatie over de gemeentelijke plannen en activiteiten op het gebied van landschap en biodiversiteit.