Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Masterstudenten Journalistiek aan de slag bij NOS

HILVERSUM, 22 juni 2011 - Zaterdag 25 juni verruilen ruim 80 masterstudenten journalistiek de collegebanken voor de nieuwsvloer van de NOS. Tijdens de eerste NOS Masterdag gaan deze journalisten in spé in debat met toekomstige vakgenoten, waaronder hoofdredacteur Hans Laroes. Verder is er een keur aan workshops waardoor de studenten ook de praktijk van het journalistieke vak aan den lijve kunnen ondervinden.

Nederland telt zes masteropleidingen journalistiek, die allen verbonden zijn aan een Universiteit. Van alle zes de opleidingen, uit Amsterdam (2), Groningen, Nijmegen, Rotterdam en Leiden, komen studenten naar Hilversum. Het is de eerste keer dat masterstudenten van alle opleidingen samen aanwezig zijn bij de NOS.

Bekende en minder bekende NOS' ers geven workshops over de journalistieke praktijk (Jeroen Overbeek), over sportverslaggeving (Robbert Meeder), over nieuws voor jongeren (Martijn van den Zande) en over het maken van tv-items (Wendy Beenakker) er de kunst van het presenteren (Rob Trip). Bovendien kan men in gesprek gaan met hoofdredacteur Hans Laroes en met VS-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal, via Skype. De dag wordt afgesloten met een plenair debat over de journalistiek onder leiding van Rob Trip.

De NOS Masterdag is onderdeel van 'NOS on Tour'. Dit project omvat alle activiteiten van de NOS op het terrein van nieuwseducatie. Het doel is tweeledig. Enerzijds wil de NOS jongeren 'mediawijs' maken door met hen te praten over het huidige medialandschap. En door hen kennis te laten maken met de praktijk van de journalistiek. Anderzijds gaat de NOS tijdens een bijeenkomst als de NOS Masterdag met studenten in gesprek om te horen hoe zij tegen de NOS aankijken. En om te horen welke nieuwsonderwerpen en thema's jongeren bezighouden.



Nederlandse Omroep Stichting (NOS)