Gemeente Apeldoorn

Historische molen wordt automuseum

Wethouder Blokhuis opent Tullekensmolen

Wethouder Paul Blokhuis verzorgt op zaterdag 25 juni de officiële opening van de Tullekensmolen in Beekbergen. De voormalige papiermolen en wasserij verkeerde in 2008 nog in zeer slechte staat, maar is de afgelopen drie jaar volledig gerestaureerd. Redder in nood bleek de heer Bredenoord, die een plek zocht voor zijn verzameling A-Fords. De historische molen en de auto's zijn te bezichtigen, want de Tullekensmolen is een museum geworden en daarmee een goed voorbeeld van herbestemming van cultureel erfgoed door een particulier. De wethouder opent zaterdag om 15.00 uur de vernieuwde Tullekensmolen.

Het gebouw is zoveel mogelijk in de oude staat teruggebracht, zoals het voor de oorlog was. De watergang achter de molen is ook gerestaureerd. Dit najaar wordt begonnen met de waterbak en het waterrad. Het streven is om deze klus volgend voorjaar klaar te hebben.

Deze zomer is het museum elke dinsdag, woensdag en donderdag te bezoeken tot augustus. De Tullekensmolen (Tullekensmolenweg 39) is ook geopend tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 10 september.



---- --