Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


NOS uitzendingen 25, 26 en 27 juni 2011

HILVERSUM, 24 juni 2011

Nederlandse Veteranendag 2011 live bij NOS

De NOS doet zaterdag 25 juni tussen 12.35 en 14.30 uur live verslag van de Nederlandse Veteranendag 2011. Eén van de hoogtepunten van dit nationale evenement, is het defilé dat wordt afgenomen door prins Willem-Alexander. In de rechtstreekse uitzending ook een verslag van de plechtigheid in de Ridderzaal en de manifestatie op het Malieveld. Als gast ontvangt presentator Astrid Kersseboom militair-historicus Christ Klep. Om 18.00 uur worden de hoogtepunten van de festiviteiten in Den Haag nog een keer op een rijtje gezet in een extra programma op Nederland 2. Hierin zijn een impressie van het dagprogramma te zien en beelden van het concert op het Malieveld, waar onder meer Jeroen van der Boom en Glennis Grace optreden.

TT Assen terug bij de NOS

Na vijf jaar afwezigheid is de MotoGP Dutch TT, beter bekend als de TT van Assen, zaterdag 25 juni live te volgen bij NOS Studio Sport via Nederland 2, Radio 1, nos.nl en NOS Teletekst. De tv-uitzending en de live-stream op NOS.nl beginnen om 11.55 uur. Dione de Graaff pesenteert vanaf het circuit en ontvangt aan haar tafel onder meer (oud)motorcoureurs Barry Veneman en Wilco Zeelenberg. Het commentaar op Nederland 2 en nos.nl komt van Hans van Loozenoord en verslaggever Ayolt Kloosterboer maakt sfeerbijdragen op het circuit. De luisteraars worden vanaf 12.00 uur in de lopende programmering op Radio 1 op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in Assen door NOS Langs de Lijn-verslaggever Sebastiaan Timmerman.

NOS hostbroadcaster van Champions Trophy Hockey dames

Van zaterdag 25 juni tot en met zondag 3 juli is het Wegenerstadion in Amstelveen het Mekka voor hockeyliefhebbers uit binnen- en buitenland. Dan vindt daar het Rabo FIH Champions Trophy Hockey voor vrouwen plaats, waar behalve gastland Nederland en titelverdediger Argentinië nog zes hockeynaties vertegenwoordigd zijn: Australië, Nieuw-Zeeland, Engeland, China, Zuid-Korea en Duitsland. Het is de eerste keer dat acht landen om de bokaal strijden, voorheen waren dat er zes. De NOS registreert het toernooi in opdracht van de internationale hockeyfederatie en zendt de belangrijkste wedstrijden in samenvatting uit in de reguliere sportjournaals en in Nieuwsuur. Het commentaar bij de beelden wordt verzorgd door Philip Kooke en Tim Steens. Op Radio 1 doet Geerhard de Grooth verslag van de belangrijkste wedstrijden door middel van flitsen in de lopende programmering. NOS.nl brengt een overzicht van de resultaten van alle Champions Trophy toernooien, compleet met beeldmateriaal. Zaterdag 25 juni is in een extra uitzending van NOS Studio Sport een samenvatting te zien van de wedstrijd Nederland-Australië, 17.30-17.50 uur, Nederland 1.

Klik hier voor de promo.

Andere Tijden Sport: Verliefd op Willy Stähle

Toen Andere Tijden Sport-verslaggever Marcel Goedhart als 11-jarig jochie in 1971 naar NOS Studio Sport keek, werd hij verliefd op Willy Stähle. Willy wie? Willy Stähle die furore maakte als waterskister. Waterskiën was hot. Vooral door de bloedmooie Stähle. In 1971 werd zij de allerbeste van de wereld. Een jaar later was waterskiën een demonstratiesport op de Olympische Spelen van 1972. Ook daar haalde Stähle een gouden medaille. Veertig jaar later gaat Marcel Goedhart op zoek naar zijn vergeten sportheldin. En ze is niet alleen vergeten, ze lijkt ook verdwenen...

NOS|VPRO Andere Tijden Sport - Verliefd op Willy Stähle (22.01-22.31 uur). Documentairemaker: Marcel Goedhart Research: Monique Tesselaar.

Klik hier voor de promo.

Hans Laroes presenteert éénmalig 'Met het Oog op Morgen'

Afscheid nemen als hoofdredacteur van NOS Nieuws doe je maar éénmaal in je leven. Hans Laroes doet dat op maandag 27 juni. Met het oog op die dag presenteert hij op zondagavond 26 juni eenmalig het radioprogramma NOS Met het Oog op Morgen. Hij ontvangt dan gasten uit de actualiteit. De uitzending wordt opgeluisterd met live muziek van Tjeerd Bomhof alias Dazzled Kid.

Presentatiewedstrijdwinnares Heleen Lok presenteert NOS Jeugdjournaal

De 10-jarige Heleen Lok uit Amersfoort presenteert aanstaande zondag, samen met presentator Milouska Meulens, het NOS Jeugdjournaal. Heleen is de winnaar van de presentatiestrijd die het NOS Jeugdjournaal organiseerde vanwege haar 30-jarig bestaan. Heleen Lok werd zowel door de vakjury als door het publiek als beste presentator gekozen. Het NOS Jeugdjournaal is te zien om 18.45 uur op Z@pp.

ZATERDAG 25 JUNI

NEDERLAND 1

NOS Nederlandse Veteranendag 2011 (12.35-14.30 uur)

· Rechtstreeks verslag van de Nederlandse Veteranendag 2011. Presentatie: Astrid Kersseboom.

NOS Studio Sport Hockey Champions Trophy (17.30-17.50 uur)

· Uitgebreide samenvatting van de wedstrijd (dames) Nederland-Australië vanuit het Wagener Stadion in Amstelveen. Commentaar: Tim Steens.

NOS Sportjournaal (18.15-18.21 uur)

· Wielrennen: samenvatting van het NK voor vrouwen in Ootmarsum. Commentaar: Herbert Dijkstra.

· Motorsport: samenvatting van de MotoGP TT in Assen. Commentaar: Hans van Loozenoord.

· Voetbal: aandacht voor het WK onder 17 jaar, de laatste poulewedstrijd tussen Nederland en Mexico.

· Schaatsen: een reportage over Sven Kramer door verslaggever Bert Maalderink.

NOS | VPRO Andere Tijden Sport

· Herhaling van de aflevering ' De nacht van Anton Geesink' .

NOS Studio Sport (22.13-22.39 uur)

· Hockey: samenvatting van de Champions Trophy-wedstrijd (dames) tussen Nederland en Australië. Commentaar: Tim Steens.

· Honkbal: samenvatting van de wedstrijd Nederland-Duitsland tijdens het World Port Tournament in Rotterdam. Commentaar: Andy Houtkamp.

· Motorsport: korte samenvatting van de MotoGP TT in Assen. Commentaar: Hans van Loozenoord.

· Wielrennen: samenvatting van het NK voor vrouwen in Ootmarsum met commentaar van Herbert Dijkstra. Vooruitblik op het NK voor mannen met Mart Smeets en bijdrage van verslaggever Han Kock.

· Tennis: samenvatting van de vandaag gespeelde partijen op Wimbledon. Commentaar: Marcella Mesker.

· Schaatsen: een reportage over Sven Kramer door verslaggever Bert Maalderink.

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

NEDERLAND 2

NOS Studio Sport TT Assen (11.55-16.00 uur)

· Rechtstreeks verslag van de MotoGP TT in Assen. Commentaar bij de races is van Hans van Loozenoord.

NOS Samenvatting Nederlandse Veteranendag 2011 (17.58-18.23 uur)

· De hoogtepunten van de festiviteiten in Den Haag worden nog een keer op een rijtje gezet. In deze uitzending, behalve een impressie van het dagprogramma, ook beelden van het concert op het Malieveld, waar onder meer Jeroen van der Boom en Glennis Grace optreden.

RADIO 1

In de lopende programmering

· Motorsport: live flitsen van de TT van Assen. Commentaar: Sebastiaan Timmerman.

NOS Langs de Lijn (14.30-18.00 uur)

· Motorsport: live flitsen van de TT van Assen. Commentaar: Sebastiaan Timmerman, interviews: Edwin Cornelissen.

· Tennis: flitsen van de wedstrijden op Wimbledon. Commentaar: Mark Brasser.

· Hockey: flitsen van de Champions Trophy-wedstrijd (dames) tussen Nederland en Australië. Commentaar: Geerhard de Grooth.

· Het wekelijks sportforum met vaste gast Ton Boot, Richard Plugge (hoofdredacteur NUsport) en Mario van der Ende (oud-voetbalscheidsrechter).

· Wielrennen: nabeschouwing van het NK voor vrouwen in Ootmarsum. Verslag: Steven Dalebout.

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

NOS Langs de Lijn (22.00-23.00 uur)

· Honkbal: nabeschouwing van de wedstrijd Nederland-Duitsland tijdens het World Port Tournament in Rotterdam. Commentaar: Andy Houtkamp.

· Motorsport: nabeschouwing van de TT van Assen. Interviews: Edwin Cornelissen.

· Wielrennen: nabeschouwing van het NK voor vrouwen en een vooruitblik op het NK voor mannen in Ootmarsum. Verslag: Steven Dalebout

· Tennis: nabeschouwing van de vandaag gespeelde partijen op Wimbledon. Commentaar: Mark Brasser.

· Hockey: nabeschouwing van de Champions Trophy-wedstrijd (dames) tussen Nederland en Australië. Commentaar: Geerhard de Grooth.

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur)

Presentatie: Max van Weezel

· Aandacht voor de Libanese zangeres Fairuz. Te gast zijn Neil van der Linden, kenner van Arabische muziek en Ahmed Marcouch, Tweede kamerlid voor de PvdA.

· Vanavond deel 2 uit de serie 'De Politicus van Morgen' waarin politici geportretteerd worden.

ZONDAG 26 JUNI

NEDERLAND 1

NOS Studio Sport (15.00-17.50 uur)

· Wielrennen: live verslag van het NK voor mannen (start Elite 11.00 uur) in Ootmarsum. Commentaar: Mart Smeets en Maarten Ducrot. Interviews: Han Kock.

· Hockey: live beelden van de Champions Trophy-wedstrijd (dames) tussen Nederland en Duitsland in Amstelveen. Commentaar: Philip Kooke.

NOS Studio Sport (18.59-19.54 uur)

· Wielrennen: samenvatting van het NK voor mannen. Commentaar: Mart Smeets.

· Hockey: samenvatting van de Champions Trophy-wedstrijd (dames) tussen Nederland en Duitsland. Commentaar: Philip Kooke.

· Honkbal: samenvatting van de wedstrijd Nederland-Cuba tijdens het World Port Tournament in Rotterdam. Commentaar: Andy Houtkamp.

· Turnen: samenvatting van het NK trampolinespringen in Oss. Commentaar: Hans van Zetten.

· Paardensport: samenvatting van het internationale concours hippique CSI in Geesteren. Commentaar: Ed van den Bent.

· Voetbal: aandacht voor de eerste training van Feyenoord. Verslag: Joep Schreuder.

· Voetbal: reportage van Angelo Terwiel over de populariteit van het vrouwenvoetbal in Duitsland, naar aanleiding van het WK voor vrouwen in Duitsland.

· Tennis: samenvatting van de wedstrijden op Wimbledon.

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

NOS | VPRO Andere Tijden Sport - Verliefd op Willy Stähle (22.01-22.31 uur)

· De vierde aflevering in de zomerserie van Andere Tijden Sport over waterski-kampioene Willy Stähle.

NEDERLAND 3

NOS Jeugdjournaal (18.45-18.55 uur)

Presentatie Heleen Lok en Milouska Meulens.

RADIO 1

In de lopende programmering

· Wielrennen: flitsen van het NK voor mannen (start Elite 11.00 uur) in Ootmarsum. Commentaar: Gio Lippens

NOS Langs de Lijn (14.00-18.00 uur)

· Wielrennen: flitsen van het NK voor mannen (start Elite 11.00 uur) in Ootmarsum. Commentaar: Gio Lippens. Interviews: Steven Dalebout.

· Honkbal: flitsen van de wedstrijd Nederland-Cuba tijdens het World Port Tournament in Rotterdam. Commentaar: Andy Houtkamp.

· Paardensport: flitsen van het internationale concours hippique CSI in Geesteren. Commentaar: Ed van den Bent.

· Autosport: flitsen van Grand Prix Formule 1 van Europa. Commentaar: Ronald van Dam.

· Hockey: flitsen van de Champions Trophy-wedstrijd (dames) tussen Nederland en Duitsland. Commentaar: Geerhard de Grooth.

· Voetbal: aandacht voor de eerste training van Feyenoord.

· Tennis: terugblik op de eerste week van Wimbledon.

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

NOS Langs de Lijn (22.00-23.00 uur)

· Wielrennen: terugblik op het NK in Ootmarsum met Aart Vierhouten.

· Hockey nabeschouwing van de Champions Trophy-wedstrijd (dames) tussen Nederland en Duitsland. Commentaar: Geerhard de Grooth.

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur)

Presentatie: Hans Laroes

Hoofdredacteur NOS Nieuws presenteert eenmalig aan de vooravond van zijn vertrek.

· Live muziek van Dazzled Kid.

· Onderwerpen nog niet bekend.

MAANDAG 27 JUNI

NEDERLAND 1

NOS Sportjournaal (18.44-18.54 uur)

· Tennis: aandacht voor Wimbledon.

· Voetbal: aandacht voor de presentatie van coach Co Adriaanse bij zijn nieuwe club FC Twente.

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

NEDERLAND 2

NOS Sportnieuws in Nieuwsuur (22.00-22.52 uur)

Sportblok circa 22.40 uur

· Tennis: aandacht voor Wimbledon.

· Voetbal: aandacht voor de eerste dag van coach Co Adriaanse bij zijn nieuwe club FC Twente.

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

NEDERLAND 3

NOS Studio Sport Wimbledon (23.35-23.51 uur)

· Samenvattingen van de wedstrijden op Wimbledon in Londen. Presentatie: Henry Schut. Commentaar bij de wedstrijden is afwisselend van Marcella Mesker, Jan Roelfs en Mark Brasser.

NEDERLAND 3

NOS op 3 (23.18-23.26 uur)

· Het nieuws van de dag wordt deze zomer gepresenteerd op een wisselend tijdstip.

RADIO 1

NOS Langs de Lijn (22.00-23.00 uur)

· Tennis: nabeschouwing van de vandaag gespeelde partijen op Wimbledon. Commentaar: Jan Roelfs.

· Voetbal: aandacht voor de presentatie van coach Co Adriaanse bij zijn nieuwe club FC Twente.

· Aandacht voor de verkiezing van beste coach van het decennium.

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur)

Presentatie: Cees Grimbergen

· Vanavond deel 3 uit de serie 'De Politicus van Morgen' waarin politici geportretteerd worden.