Ingezonden persbericht


Schiedamse profs in de dop

Het Schiedamse straatvoetbalteam Exca-Boys gaan op 25 juni naar de finale van de Nationale Straatvoetbal Kampioenschappen. De Straatvoetbal Bond Nederland (SVBN) organiseert deze finale in Diemen.

Op 11 juni streden jongeren uit Zuid-Holland in Schiedam om een plek in de finalerondes van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen. De Exca-Boys zijn een van de winnende teams die naar de finalerondes in Diemen gaan. Zij zijn een zeer getalenteerde groep van zeven voetballertjes met veel potentie. Alle jongens zijn 11 jaar en volgen de jeugdopleiding bij Excelsior Rotterdam. Drie jaar geleden werden zij kampioen in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. Toen vond de SVBN finale plaats in de Rotterdamse Alexander polder.

Messi

De meeste jongens uit het team Exca-Boys zijn fan van Messi (FC Barcelona) , maar ook Xavi (FC Barcelona)is geliefd. De heer Vriesde is de coach van het team en tevens de vader van een van de voetballertjes. Toen zijn zoon elf jaar geleden werd geboren, heeft hij hem zelfs vernoemd naar Xavi. Vriesde:''Xavi speelde toen ook al bij FC Barcelona, en ik zag veel potentie, vandaar dat ik mijn zoon naar hem heb vernoemd.''

Voor het vierde jaar zijn de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen georganiseerd. Zestig teams uit heel Nederland mogen uiteindelijk naar Diemen om uit te maken wie zich het beste straatvoetbalteam van Nederland mag noemen in zijn of haar leeftijdscategorie. De Exca-Boys kunnen de winnaars worden in de leeftijdscategorie 9 t/m 12 jaar. De finale op 25 juni wordt een groots straatvoetbalfestijn met spetterende optredens van artiesten zoals ambassadeur MC Winne. Ook zijn SVBN voorzitter Humberto Tan, SVBN ambassadeurs Edgar Davids en Barbara Barend aanwezig. Dit alles vindt plaats onder het motto "schop de bal, schop geen rotzooi".

Het programma start rond 11.00 uur op de Willem de Zwijgerlaan / Prins Bernhardlaan 2 in Diemen. Vanaf dat moment strijden meer dan 50 teams om de prijzen in de 7 verschillende leeftijdscategorien.

Noot voor de redactie (