Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 24-06-2011

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 25 juni
Radio 1 - 11.04 uur

INVLOED VAN RELIGIE OP DE SAMENLEVING EN DE POLITIEK

In TROS KAMERBREED van zaterdag 2 juli zijn te gast Tweede Kamerleden Esmé Wiegman (CU), Boris van der Ham (D66) en Martijn van Dam (PvdA) over de invloed van religie op de samenleving en de politiek.

Het onverdoofd ritueel slachten heeft de gemoederen in de Tweede Kamer en in het land de afgelopen weken hoog doen oplopen. Wat weegt zwaarder: dierenwelzijn of de vrijheid van godsdienst?

Die twee thema's botsen als het gaat om ritueel slachten want dat moet zowel in het jodendom als bij de islam onverdoofd. Dieren lijden daarbij volgens de Partij voor de Dieren onnodig veel pijn en daarom moet er een eind aan komen. De partij wordt daarin gesteund door een meerderheid van de Tweede Kamer, hoewel het onderwerp binnen partijen als de PvdA en D66 voor veel verdeeldheid zorgt.

Niet alleen het onverdoofd ritueel slachten roept op tot een discussie over religie en politiek; Boris van der Ham komt met een initiatiefwetsvoorstel om artikel 23 over de vrijheid van onderwijs aan te passen. En ook de debatten over hoofddoekjes, abortus en het invriezen van eicellen raken aan het debat over de vrijheid van godsdienst.

In TROS KAMERBREED praten de gasten met Margriet Vroomans en Kees Boonman over de rol van religie in het politieke en publieke debat.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl.



Ingezonden persbericht