Politie Noord- en Oost Gelderland

     Aalten - rijbewijs ingenomen na black-out bij ongeval     

De politie heeft in verband met de verkeersveiligheid vrijdag 24 juni het rijbewijs van 40-jarige man uit Lichtenvoorde ingevorderd. De man reed met zijn auto achterop een stilstaande file en zou een black-out hebben gehad. Eén vrouw is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht maar werd niet opgenomen.


Het ongeval op de Bredevoortsestraatweg in Aalten werd omstreeks 15.10 uur gemeld. Bij de
komst van de hulpverleners bleken vier auto;s bij het ongeval betroken te zijn. Een passagiere uit één van de auto's is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, maar hoefde niet opgenomen te worden. Uit een eerste onderzoek bleek, dat een 40-jarige man uit Lichtenvoorde vermoedelijk een black-out heeft gehad en met z'n auto achterop een stilstaande file was gebotst. In het belang van de verkeersveiligheid is het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. De officier van justitie zal hierover en beslissing nemen.


2011087004

     Lengel -  Fietsster gewond bij oversteken                 

Een 80-jarige vrouw uit Oudekerk aan de Amstel is vrijdag 24 juni gewond geraakt toen zij met de fiets onverwacht de Drieheuvelenweg in Lengel overstak. Een naderende automobiliste kon de vrouw niet meer ontwijken.


De vrouw was met familie aan het fietsen en wilde omstreeks 14.25 uur de rijbaan oversteken. In eerste instantie bleef zij bij de oversteekplaats wachten, maar stak toch plotseling de rijbaan over. Een 40-jarige Doetinchemse die met de auto naderde, probeerde haar nog te ontwijken. De fietsster werd geschept en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.


2011086899

     Doetincchem -  Brandstichting                             

De brandweer is in de nacht van vrijdag op zaterdag 25 juni uitgerukt naar de Sint Maartenstraat in Doetinchem om een brand in een aanhangwagen te blussen. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachten.


De brandweer kreeg omstreeks 03.45 uur een melding van een brand in een aanhangwagen. Vandalen hadden een op straat geparkeerde aanhangwagen met ondermeer snoeiafval in brand gestoken. Buurtbewoners ontdekten het vuur en begonnen de brand te blussen. De brandweer heeft het helemaal uitgemaakt. De politie stelt een onderzoek in.


2011087175

      Doetinchem - Inbraken op bouwplaatsen                    

Op een tweetal bouwplaatsen is in de nacht van vrijdag op zaterdag 25 juni ingebroken. Er worden elektriciteitskasten


Beide inbraken werden zaterdagochtend ontdekt. Op de Grutbroek werd bij een in aanbouw zijnd pand een ruit vernield. Binnen heeft men enkele elektriciteitskasten meegenomen en vernielingen aangericht. Op een bouwplaats aan de Hamburgerbroeklaan werd een container opengebroken. Er zijn diverse elektrische apparaten gestolen. De politie onderzoekt beide inbraken.


2011087207, 2011087209

     Doetinchem - Aangehouden voor rijden onder invloed        

Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag 25 juni in Doetinchem een 20-jarige automobilist uit die plaats aangehouden voor het rijden onder invloed.


Surveillerende agenten controleerden omstreeks 03.10 een automobilist op de Wijnbergseweg. De man bleek gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het politiebureau blies bijna 0.8 promille en dat is teveel voor een beginnend bestuurder. Bij 0.2 promille is het voor deze categorie bestuurders al strafbaar. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.


2011087133

     Winterswijk -  Dronken stapper                            

De politie heeft vrijdagavond 24 juni op de Zonnebrink in Winterswijk een 36-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij was duidelijk onder invloed en beledigde agenten.


Agenten zagen de man in kennelijke staat kennelijk richting huis gaan. Toen zij de man aanspraken, vond hij dat de politie hem maar thuis moest brengen. Toen deze optie niet bespreekbaar bleek, begon hij de agenten te beledigen. Hij is vervolgens aangehouden en in een dronkenmancel in Doetinchem voor de nacht ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011087053

     Winterswijk - Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd  

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 25 juni het rijbewijs van een 23-jarige Winterswijker ingevorderd. Als beginnend bestuurder werd hij aangehouden met drank op achter het stuur.


Surveillerende agenten zagen de man rond 01.30 uur over de Wheme in Winterswijk rijden. Zij besloten de bestuurder te controleren en daarbij bleek dat hij gedronken had. Op het politiebureau blies hij 1.0 promille. Teveel voor een beginnend bestuurder en zijn rijbewijs werd dan ook ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011087092

     Doetinchem - Geen rijbewijs op brommer en drank op        

De politie maakt proces-verbaal op tegen een 16-jarige Doetinchemmer. De jongen werd op zaterdag 25 juni gecontroleerd op een scooter en had gedronken. Ook bleek hij geen rijbewijs te hebben.


Surveillerende agenten zagen de jongen met een scooter over de Edisonstraat in Doetinchem rijden. Achterop zat een vriend. Zij besloten de jongelui te controleren en daarbij bleek dat de bestuurder had gedronken. Op het politiebureau bekende de jongen ook geen rijbewijs te hebben. Hij blies ruim 0.6 promille en tegen de Doetinchemmer wordt proces-verbaal opgemakt.


2011087118


Einde berichten


-----------------------

(





(



---- --