VerkeersInformatieDienst


Ongevallen zorgen voor drukte op Nederlandse snelwegen

25 juni 2011, 16:45
Meerder ongevallen hebben er zaterdagmiddag voor gezorgd dat het behoorlijk druk is geweest op de Nederlandse snelwegen.

Rond 13:00 uur ginghet mis op de A1 richting Amsterdam ter hoogte van Muiden. Omdat een van de slachtoffers uit het voertuig geknipt moest worden werder er twee rijstroken afgesloten. Dit duurde tot 14:30 uur. Op het hoogtepunt had het verkeer meer dan ene half uur vertraging. Een kijkersfile op A1 richting Amersfoort zorgde voor ene vertraging van bijna een kwartier.

Het ging ook mis op het knooppunt Kleinpolderplein op de A20 richting Gouda. Rond 14:30 uur kwamen vier personenauto's met elkaar in botsing. Op het knooppunt Kleinpolderplein werden twee rijstroken afgesloten, waarna er een file van vier kilometer onstond op de A20 vanaf Schiedam. Verkeer op de A13 had echter meer hinder van het ongeval. Vanaf de TU Delft tot het knooppunt Kleinpolderplein stond lange tijd acht kilometer file. Rond 16:40 konden de rijstrokne vrijgegeven worden.

Om 15:00 uur ging het twee keer mis op de A9 in de richting van Alkmaar. Min of meer tegelijkertijd gebeurde er ongelukken ter hoogte van het knooppunt Raasdorp en Amstelveen. Op beide plaatsen werd de rechterrijstrook afgesloten, waardoor en files van ongeveer drie kilometer ontstonden. De rijstroken konden vrij vlot weer vrijgegeven worden, waarna de files rond 16:00 uur opgelost waren.

Ook op de A27 ging het mis in de richting van Utrecht. Ter hoogte van Nieuwegein botste twee auto's op elkaar, waardoor er tweer rijstroken afgesloten moesten worden. Een van de betrokkenen kampte met nekklachten, waardoor het bergen van de voertuigen langer duurde dan verwacht. Nadat tet team van de Verkeers Ongevallen Analyse het onderzoek naar de toedracht van het ongeval had afgerond, konden de rijstroken omstreeks 16:30 vrijgegeven worden.

Waarschijnlijk is het slechte weer een van de oorzaken voor de vele ongevallen vanmiddag. De de regen had het verkeer last van beperkt zicht en veel opspattend water.