Gemeente Son en Breugel


september

Werk aan de Nieuwstraat start in september

In de tweede helft van september is het zover, dan gaat de schop de grond in. De werkzaamheden in en rond de Nieuwstraat nemen naar schatting drie maanden in beslag. Bij normale weersomstandigheden zal het werk tot medio januari duren.

Sonny en Bonny

Gedurende het wegwerk blijven de winkels steeds bereikbaar en het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de omleidingen die ook bij evenementen in het centrum gebruikt worden.

`Sonny en Bonny' vormen samen de mascotte voor de herinrichting van de Nieuwstraat. Deze mascotte staat vooral symbool voor de fietsveiligheid in het centrum van Son. Na het raadsbesluit in april was het heel even stil rond de Nieuwstraat, maar het tempo zit er nog altijd flink in. De uitvoering van de herinrichting staat op de rol om de tweede helft september te starten.

Het bestek is geschreven. Een bestek is het gedetailleerde overzicht van alle werkzaamheden die moeten gebeuren, inclusief de keuze voor materialen, de kleuren etc. Het bestek is als het ware een boodschappenlijst voor de aannemer.
De aannemer die het werk binnen het budget en een redelijke looptijd kan uitvoeren wordt deze zomer, via een openbare aanbesteding, gezocht.

Als we deze daadwerkelijk vinden, kan half september letterlijk de schop in de grond. Op dat moment is dan ook méér duidelijk over eventuele fasering van het plan en over het precieze tijdstip dat het werk is afgerond.

Informatievoorziening
De weggebruikers en inwoners worden geïnformeerd via nieuwsberichten in De Brug en op de gemeentelijke website. Voor direct omwonenden en winkeliers is er begin september een informatiebijeenkomst met de aannemer.
Daarnaast worden weggebruikers vóór en tijdens de werkzaamheden geïnformeerd over omleidingen voor bestemmingsverkeer en doorgaand verkeer via de gele omleidingborden langs de belangrijkste in- en uitvalswegen van Son en Breugel.

Bijeenkomst met ondernemers en omwonenden
Begin september is bekend welke aannemer het werk uitvoert. Samen met de aannemer organiseert de gemeente meteen na de jaarmarkt een informatieavond met uitleg over welke straatdelen op welke momenten moeilijk of niet begaan- of berijdbaar zijn. Deze bijeenkomst is ook bedoeld om de aannemer aan belanghebbenden voor te stellen. Met de aannemer kunnen de detailafspraken gemaakt worden over de bereikbaarheid tijdens het werk aan de weg.

Op de pagina Herinrichting Nieuwstraat vindt u binnenkort alle relevante informatie over de herinrichting bij elkaar.