Reaal



Alkmaar, 6 mei 2011

REAAL sponsort Kaeskoppenstad

Ook dit jaar sponsort REAAL het Alkmaarse festival Kaeskoppenstad. De 4e editie van het historische straatfestival vindt plaats op zaterdag 25 juni en zondag 26 juni in het oude centrum van Alkmaar. Tijdens deze dagen wordt het gebied rond de Platte Stenenbrug omgebouwd tot het Alkmaar van rond 1600.

Kaeskoppenstad heeft een klik met de belangrijkste Alkmaarse feestdag: 8 oktober. Op deze dag vieren Alkmaarders jaarlijks de overwinning op de Spanjaarden. Het bijbehorende jaartal 1573 is het startpunt voor kostuums en decors tijdens Kaeskoppenstad. Ruim 300 jonge en oude acteurs zullen gekleed gaan in kostuums uit die tijd.

Goede doelen

Het buitenfestival maakt zich sterk voor een aantal Alkmaarse goede doelen. In 2010 leverde dat in totaal ⬠20.000 op. Dit jaar zullen de Middeleeuwse straatbedelaars geld inzamelen voor onder meer een kunstschool, een speeltuin, een familiehuis en een opvanghuis. Goed om te weten: het entreebedrag, een symbolische ⬠1, gaat in zijn geheel naar deze goede doelen.

REAAL levert, net als in 2010, een financiële bijdrage aan dit festival om de band met Alkmaar te benadrukken. Deze band ontstond ontstond bij de overname van de Alkmaarse verzekeraar Hooge Huys in 1995.

Meer informatie


* Ga naar de website van Kaeskoppenstad

* Bekijk de foto-impressie van Kaeskoppenstad 2010
* Volg Kaeskoppenstad op Twitter