Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws

SP-Amsterdam geeft kwart miljoen euro terug aan de stad

24-06-2011 * De SP-fractie in de gemeenteraad van Amsterdam geeft 249.196 euro terug aan de gemeenschap. Het gaat om geld dat de fractie de afgelopen vier jaar niet heeft hoeven inzetten voor de ondersteuning van de fractie. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens: "Dit bewijst dat de budgetten voor de fracties in de raad te hoog zijn. De SP heeft immers een erg actieve fractie in de raad, en toch houden we zoveel geld over. Ik denk dat er eenderde af kan."
Laurens Ivens
Van het fractiebudget betalen fracties onder meer hun medewerkers en drukwerk. De SP kreeg jaarlijks een kleine 200.000 euro, van het totaal van ruim 1,5 miljoen euro dat elk jaar aan alle politieke partijen samen wordt gegeven. Naast dit geld voor de ondersteuning van de fracties krijgt elk gemeenteraadslid ook nog eens zo'n 20.000 euro per jaar.

De SP is altijd spaarzaam geweest met het uitgeven van dit gemeenschapsgeld. Daarnaast heeft de partij meer dan eens gepleit voor het verlagen van de subsidie aan de gemeenteraadsfracties. Ivens: "Hoewel natuurlijk de raad beslist, hebben wij de wethouder Financiën opgeroepen dit geld in te zetten om voor de armste mensen in de stad de hardste bezuinigingen een beetje te verzachten."