Ingezonden persbericht

Nieuwsbrief Iveco TT Assen zaterdag 25 juni

De TT van Assen is bezocht door 131 duizend toeschouwers

Spies wint Koningsnummer

De Iveco TT Assen is door 131 duizend toeschouwers bezocht. Zij zagen onder wisselende weersomstandigheden Ben Spies zijn eerste Grand Prix overwinning halen. Vanuit Nederlands oogpunt vielen de valpartij van Jasper Iwema in de 125cc op en de tweede plaats van de Drentse Spanjaard. Luis Salom. Tijdens de persconferentie sprak Salom over zijn thuiswedstrijd omdat hij zich duidelijk familie voelt van de familie Waninge uit Dwingeloo (teameigenaar van RW Racing GP)
Voor alle uitslagen klikt u hier & bekijk hier de officiele Iveco TT Assen VIDEO!

Wereld- en Olympisch schaatskampioen Bob de Jong reed afgelopen weekend sneller dan ooit te voor. De Jong was daags te voor gebeld door zijn trainingsmaatje die in het Mediacenter van het TT Circuit werkt. De trainingen werden omgegooid door zijn trainer en motorliefhebber Jillert Anema want dit mocht De Jong niet voorbij laten gaan. Met tempo 250 over het circuit.
Ooit kreeg Rintje Ritsma de kans dat ook te doen, die weigerde, "de gek" verzuchtte Anema

Er waren meer sporters tijdens de 81e editie van de TT. Zo waren praktisch alle gehandicapte voetballers en begeleiders van het WK CP Voetbal op de tribunes aanwezig.
Op de rustdag van hun toernooi bevolkten zij de hoofdtribune van het TT Circuit Assen en kregen uitleg over de motorsport en de TT in het bijzonder.

Vice premier Maxime Verhagen, gaf acte de presence, als ook voorzitter Bernard Wientjes van VNO- NCW, Bavaria topman Swinkels, CdK in de provincie Drenthe Jacques Tiggelaar, Burgemeester Sicko Heldoorn van Assen, ex-Formule 1 coureur Jan Lammers, Valerio Zeno, Sjimmy Bruijninckx, de topschaatsers Sven Kramer en Mark Tuitert, trainer/coaches Gerard Kemkers en Bart Veldkamp, zij waren een aantal van de meest bekende Nederlanders die op het circuit te vinden waren.

Voor meer informatie en TT van Assen multimedia: http://www.tt-assen.com