Politie Rotterdam Rijnmond

Twee woningbranden in Rotterdam West

Datum publicatie: 25-06-2011 23:39

Zaterdagmiddag heeft in een woning aan de Messchertstraat en in en een woning aan de Spanjaardstraat korte tijd brand gewoed.

De middelgrote brand aan de Messchertstraat ontstond om nog onduidelijke reden rond 14.00 uur in de portiekwoning op de begane grond. Op dat moment was de bewoonster met haar zoontje aanwezig in de woning. Doordat de brand veel rookontwikkeling met zich meebracht, zijn de omliggende woningen voor korte tijd ontruimd. Er vielen geen slachtoffers, wel zijn de bewoonster en dochter ter plaatste behandeld voor ademhalingsproblemen.

Rond 16.45 uur brak er een grote brand uit in de woning aan de Spanjaardstraat op de derde verdieping van het pand. De hulpdiensten zetten groot materieel in om de brand te bestrijden. De twee ondergelegen woningen werden uit voorzorgsmaatregelen ontruimd. Een oppas, twee kinderen en baby waren op dat moment aanwezig in de woning. In totaal zijn zeven mensen door ambulancepersoneel behandeld voor ademhalingsproblemen. Na ongeveer een anderhalf uur werd brand sein meester gegeven. De woning is na de brand niet meer bewoonbaar, voor de bewoners wordt elders opvang geregeld.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van beide branden. Uitgesloten kan worden dat de branden met opzet zijn aangestoken.