Vrijwilligers 'Geen drugs, wél leven' campagne op het Leidse Plein


Amsterdam, 20110622 -- Zaterdagmiddag 25 juni zullen vrijwilligers van de “Geen drugs, wél leven” campagne het Leidse Plein aandoen. In groene shirts met daarop de slogan “Geen drugs, wél leven” gaan zij voorlichtingsmateriaal uitdelen om jongeren te waarschuwen voor de gevaren van drugs.

Het wordt steeds meer geaccepteerd om te experimenteren met drugs. Met name onder de middelbare schooljeugd wordt dit probleem steeds groter. Het is dan ook niet voor niets dat 1 op de 3 scholieren bij het verlaten van hun middelbare school met drugs geëxperimenteerd heeft.

De vrijwilligers deelden daarom voorlichtingsboekjes uit om te voorkomen dat jongeren aan de drugs beginnen met alle gevolgen van dien. Drugsgebruikende jongeren lopen namelijk grotere kans om in een gevaarlijk circuit terecht te komen van prostitutie, stelen en geweld. Hun schoolprestaties gaan zichtbaar achteruit en daarnaast zijn er ook nog verhalen bekend van jongeren die door 1 keer experimenteren gelijk in het ziekenhuis belanden.

“Geen drugs, wél leven” is een seculiere organisatie, opgericht vanuit de anti-drugs-afdeling van de Scientology Kerk. Door voorlichtingsmateriaal gratis ter beschikking te stellen voor scholen en jongerenorganisaties, streven zij naar een wereld zonder drugs.

De campagne heeft al meerdere steden in Nederland aangedaan, zoals Wormerveer, Zaanstad, Almere en Hoofddorp. "Ouders maken zich vaak grote zorgen over drugsgebruik bij hun kinderen en het ontbreekt hen aan effectief voorlichtingsmateriaal. Je ontkomt er in Amsterdam gewoon niet aan dat jongeren drugs aangeboden krijgen. Daarom is het zo belangrijk ze te wapenen met genoeg feiten over de gevaren, zodat ze zich wel tien keer bedenken voor ze de drugs aannemen of willen proberen. Dat is de enige manier om drugsgebruik en de bijkomende problematiek aan te pakken,” aldus de woordvoerster.

De organisatie geeft tevens lezingen samen met ex-verslaafden om zo te laten zien hoe drugs je leven kapot maken. Voor meer informatie kunt u kijken op http://www.geendrugs-welleven.nl of een email sturen naar info@geendrugs-welleven.nl





Geen drugs Wel Leven