Open Nederlands Kampioenschap Vinzwemmen


Eindhoven, 20110623 -- Op zaterdag 25 en zondag 26 juni wordt door de NOB (Nederlandse Onderwatersportbond) in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven het Open Nederlands Kampioenschap Vinzwemmen georganiseerd. De wedstrijden beginnen om 12 uur. De toegang is gratis.

Vinzwemmen is de snelste zwemsport, die er bestaat. Door het gebruik van flippers, maar vooral bij het dragen van een zogeheten monovin worden door de vinzwemmers snelheden bereikt, waar zelfs de naamgever van het zwemstadion bij de Tongelreep  niet tegenop kan...

Tijdens het toernooi zullen circa vijftig Nederlandse vinzwemmers om de medailles strijden. Daarnaast zullen bijna tachtig vinzwemmers uit  omringende landen deelnemen:  uit Duitsland, Frankrijk, België, Denemarken en Engeland.
Er is zelfs een vereniging uit Colombia vertegenwoordigd.

Omdat de vinzwemsport in Nederland nog altijd een kleine, vrij onbekende tak van sport is, zal het niveau van de deelnemers gevarieerd zijn. De jongste deelnemers zijn nog geen tien jaar en echte  beginners. Er is ook een bescheiden aantal veteranen aanwezig. Het meest spectaculair  zijn natuurlijk de  prestaties van de topsporters;  diverse van de aanwezige vinzwemmers behoren bij de top van Europa en zelfs van de wereld.





NOB Vinzwemcommissie